Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Multijättar lägger order hos LC-Tec

Orderingången tuffar på för Borlängebaserade teknikföretaget LC-Tec Display.
Nu har man har fått ännu en order på ett större utvecklingsprojekt.
– Mycket glädjande och det följer vår strategi planenligt, säger vd Jesper Osterman.

Som tidningen tidigare berättat fick LC-Tec Display i slutet av juli en order från ett multinationellt företag gällande utveckling av produkter som ligger nära LC-Tecs kärnområde med flytande kristaller, sk LC-teknik. Den ordern har nu följts upp av ytterligare en order på ett utvecklingsprojekt.

Den senaste ordern värderas till 1,1 miljoner kr och är inriktad mot att vidareutveckla en av LC-Tecs huvudprodukter mot ett helt nytt applikationsområde. Också denna gång är det ett multinationellt bolag som är beställare.

– Det är mycket glädjande att ytterligare ett internationellt storföretag fått upp ögonen för vad vi kan erbjuda. Projektet ligger helt i linje med vår nuvarande strategi att identifiera och utveckla nya applikationer och produkter baserade flytande kristaller, säger Jesper Osterman som dock inte kan gå in närmare på ordern och vem som är beställare.

– Tyvärr är vi av sekretesskäl förhindrade att släppa detaljer kring avtalet. Vi beräknar i alla fall att kunna genomföra leveransen under januari månad och såväl i detta fall som vad gäller den tidigare ordern så hoppas och tror vi att det i framtiden kan leda till ytterligare leveranser från vår sida, förklarar Osterman.

Den order man erhöll i slutet av juli syftade till att ytterligare förbättra prestandan gällande en produkt knuten till LC-Tecs kärnområde. Ordern värderas till 3,2 miljoner kronor slutleverans beräknas ske under december månad. LC-Tec Display har på senare tid också fått stor uppmärksamhet kring företagets egenutvecklade polarisationmodul vilken kan användas till visning av 3D-film och vars kunder finns inom den globala biografmarknaden.