Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MP-TOPPEN: Mitt parti har tagit ett fullkomligt vidrigt beslut

Efter tisdagens omröstning om skärpta regler för flyktingar så har jag verkligen funderat över hur jag och mitt parti, Miljöpartiet de Gröna, ska kunna fortsätta tillsammans?

Jag har våndats över det fullkomligt vidriga beslut som mitt parti har del av.

När Åsa Romson stod i tv och grät på presskonferensen och presenterade hur vi skulle införa legkontroller och stängda gränser i Sverige så grät jag med henne.

Jag gråter nu också och måste få säga: Det är nog nu!

Vi är vid vägs ände huruvida vi kan sitta kvar i regeringen. Kan vi inte påverka mer så har vi inget där att göra.

Så fruktansvärt att vara en del av när SD:arna applåderar sin politik när den röstas igenom med hjälp av MP i riksdagen.

Jag skäms och det är verkligen nog nu!

Det här beslutet är så ovärdigt och felaktigt. Det innebär att fler barn riskerar att drunkna i Medelhavet, familjer kommer inte kunna återförenas och integrationen i Sverige blir sämre.

18 personer i mitt parti röstade ja men det var fyra personer som röstade nej. Jabar Amin, Carl Schlyter, Annika Lillmets och Valter Mutt röstade nej och stod upp för min gröna politik. Det visar att det finns hopp om den gröna rörelsen.

Jag kommer att kämpa för att vi följer vårt partiprogram och att våra tre solidariteter ska fortsatt gälla: Solidaritet med djur, natur och det ekologiska systemet, solidaritet med kommande generationer, solidaritet med världens alla människor

Maria Alfredsson

Språkrör i MP Gagnef och vice ordförande i MP Dalarna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel