Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mp stöttar Anders Hjelm

Stödet för omsorgsförvaltningens chef Anders Hjelm fortsätter att vara starkt, sedan han till följd av budgetminus fråntogs ansvaret för äldreomsorgen.
Miljöpartiet sällar sig nu till kritikerna av beslutet.

Tidigare har Moderaterna och Centerpartiet uttryckt sitt ogillande av hur beslutet gick till gällande att sidsteppa Hjelm, nämligen via ett snabbt sammankallat extra telefonmöte för omsorgsnämnden.

Miljöpartiet har ingen ordinarie plats i nämnden, men har Yvonne Johansson som suppleant där för en av C-ledamöterna.

Nu har Yvonne Johansson via ett brev till förvaltningen – och med ett tilltal direkt till Anders Hjelm – förklarat sitt ogillande av nämndens beslut.

Johansson skriver: "Jag vill bara säga att jag inte hade blivit tillfrågad om beslutet att du ska avsättas från ditt arbete. Jag hade reserverat mej, för jag tycker inte att det här är rätt."

Vidare kommenterar Yvonne Johansson att det redan fanns en plan för hur nämnden skulle få ordning på ekonomin, genom att minska på vikarieintaget.

Hon pekar på att konsultutredningen, som gjorts av Lars-Åke Almqvist, visar att det råder underbemanning inom omsorgen.

"Felet ligger ju i att det finns för lite pengar för vår förvaltning. och det är kommunstyrelsens fel inte ditt", skriver Yvonne Johansson till Anders Hjelm.

Även enhetscheferna har stort ansvar för ekonomin, fortsätter Johansson och avslutar brevet till Hjelm: "Det är inte rätt att du får bära skulden på det här viset."