Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mötte varg på förstubron

Hon var på väg ut med soporna i fredags kväll.
När Susanne Renström öppnade dörren stod en varg på trappen, bara en meter bort.
– Jag skrek rakt ut, men den stod kvar och visade tänderna, så jag slängde igen dörren, berättar hon.

Susanne Renström berättar att hon har sett vargar flera gånger tidigare, sju gånger på två år, men bara på håll. Någon gång har ett par kommit längs vägen, en annan gång har en varg hoppat ut ur en buske längre ner på tomten i Kavelmora.

– De verkar röra sig här i ett stråk från sjön. Jag har inte haft något emot vargar, men den här gången blev jag riktigt rädd. Jag vågade inte gå ut och röka, och låg sömnlös hela natten, dessutom var min karl bortrest, berättar Susanne Renström.

När hon skulle iväg morgonen därpå tog hon kastrull med lock som hon gick och skramlade med, på väg ut till bilen i garaget.

Hon är övertygad om att det var en varg hon såg. Hade en hund kommit bort i området hade grannarna hört av sig. Att det rör sig varg i området kring Stråtenbo och Smedsbo är väl känt. Bara några hundra från Susannes hus blev en ung ryttare förföljd av en vargflock för två månader sedan. Enligt länsstyrelsen fick flocken i området åtta valpar förra säsongen och ytterligare fyra senast.

– Det är otäckt att de är så oskygga, jag hade tänt i hela huset och hög musik på, ändå gick han fram till fönstret, efter att jag smällt igen dörren, berättar Susanne Renström.

Mest otäckt tycker hon att det är med tanke på alla småbarn som är ute och leker i området.