Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motståndet mot nya hoppbackar växer

Annons

En het debatt om bygget av nya hoppbackar på Lugnet har blossat upp, efter tidningens avslöjande i slutet av förra veckan om kommunens planer.

Insändarna och kommentarerna i tidningen har varit många, och likaså är trycket stort på nätet. Det är många som vill tycka till.

I fredags drog Maria Bergström igång gruppen "Nya hoppbackar i Falun - Nej tack!" på facebook. Och gensvaret har varit enormt.

- I rask takt har vi passerat 2 000 medlemmar. Jag startade gruppen efter att jag läst om kommunens planer, och kände mig trött på politikerna. Men jag var också trött på mig själv att bara sitta och gnälla utan att göra något, därför startade jag gruppen på facebook, säger Maria Bergström.

- Jag vill poängtera att jag personligen inte har något emot varken backhoppning, sport eller Lugnet. Men jag tycker den här frågan tenderar att springa i väg för snabbt. Är vi medborgare verkligen villiga att kommunen ska satsa stora pengar i något som bara används av några få?

Bland medlemmarna i facebookgruppen finns alla åldersgrupper representerade. De flesta av medlemmarna kommer förstås från Falun eller från dess närområde, men det finns också medlemmar från Norge med.

- Åsikterna är många och visst är det här en fråga som intresserar. Gränsen är nådd och något måste göras, säger Maria Bergström.

Hon vill också att frågorna om varför Falun ska satsa på nya hoppbackar måste komma fram mera, än vad fallet varit hittills.

- Förhoppningsvis kan initiativet med en facebookgrupp bidraga till detta. Det finns säkert bra skäl till varför backarna behövs. Men presentera dem då, säger Maria Bergström.

- Varför duger inte hoppbackarna på Kvarnberget? säger Pertti Nyberg, som kommer att hjälpa Maria med det fortsatta arbetet.

I dag träffades Maria och Pertti för att diskutera hur man ska gå vidare med de otroliga gensvar gruppen fått. Även andra medlemmar är delaktiga i det arbetet.

- Självklart kommer vi att lämna över en namnlista på alla medlemmar till politikerna. Många vill också att vi ska demonstrera, men hur det blir med den saken får återkomma till, slutar Maria Bergström.