Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Motorvrål på Ingarvet

Bränt gummi, hästkrafter och motorvrål – i helgen hölls Coppermine Cruisers Streetrace på Ingarvet i Falun som lockade många motorentusiaster.

Annons

Reglerna är enkla. En sträcka på 201 meter. Två bilar tävlar. Först över mållinjen vinner.

I helgen anordnade Copper Mine Cruisers sin första streetracetävling på industriområdet Ingarvet i Falun. Kring 700 besökare kom för att se både stora och små muskelbilar tävla mot varandra.

– Bilarna är häftiga, det är tufft med stora bilar som låter mycket, säger Joel Kiflemariam-Yiob, 8 år, från Falun.

Han stod på sidan om startlinjen med sin far och filmade alla sina favoritbilar med sin mobiltelefon.

– Jag vill också tävla när jag blir stor. Jag vill köra en Corvette. Den hittills häftigaste bilen jag har åkt med var en mustang, säger Joel.

Streetracetävlingen har nu arrangerats i tolv år och det finns numera många veteraner som deltar.

Mikael Engvall från Falun är en av dessa. Han tävlade för Team Thunder Fortyone och kom för att ta det vandringspris som delas ut till den som vinner tre tävlingar i rad. Nu behövde han bara en sista vinst men tyvärr stötte Engvall på problem redan i det första kvalificeringsracet – växelvajern gick av.

– Vad ska man säga, jag tänkte att det skulle vara mitt sista år men nu kan jag bara köra på tvåans växel. Då blir det svårt att vinna, säger han.

Trots det fortsatte han att kämpa och slog sig in på en tredje plats. Bilen, en Willys -41, packar nära 900 hästkrafter under huven.

– Det handlar om att ha bra reaktionsförmåga i starten men också om att bygga en bra bil. Då måste man ha ett bra team bakom sig, säger Mikael Engvall.

Vinnaren av de 21 tävlingsdeltagarna blev i stället Claes Persson från Falun.

Nästa Streetrace för Coppermine Cruisers kommer nu att arrangeras den 1 september i år.

– Arrangemanget var jättelyckat, vi hade hoppats på lite fler bilar men det brukar komma mer till hösten, säger Peder Flygt, arrangör av tävlingen.