Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Motorsvep – Ferrari närmar sig F1-toppen och tufft för Volvo i Moskva

Annons

Den gångna helgen bjöd på bilsport av allra högsta karat runt om i världen, bland annat Formel 1 i Kanada och WTCC i Moskva. Lewis Hamilton segrade i Kanadas Formel 1-lopp och det tätnade i toppen. Men mest intressant var kanske att Sebastian Vettel i Ferrari visade att avståndet till Mercedes minskat.

Vettel gjorde en superstart och tog ledningen och när Mercedesförarna Lewis Hamilton och Nico Rosberg körde ihop (igen) tappade totalledande Rosberg sin realistiska chans att vinna loppet.

Vettel och Ferrari gjorde dock ett taktiskt misstag med ett depåstopp vid fel tillfälle och den missen gjorde att Hamilton tog sig förbi och lyckades vinna sitt andra raka lopp.

Rosberg leder fortfarande men Hamilton tog in och är nu niopoäng efter sin teamkompis. Sebastian Vettel är trea, 38 poäng efter Rosberg.

Marcus Ericsson körde in på plats 15 efter att ha start från ruta 21.

— Ett bra race, från start till mål. Första delen med de supermjuka däcken var inte så bra, jag kämpade hårt med att hitta greppet. Men när vi körde på de mjuka däcken gick det bättre och jag lyckades passera Kevin Magnussen och Pascal Wehrlein, sade Ericsson.

Marcus Ericsson har inte tagit någon poäng i årets F1, något han delar med fem andra förare, bland andra teamkamraten Felipe Nasr.

********

VM-serien för standardbilar (WTCC) körde sin sjätte av tolv tävlingshelger, den här gången i Moskva. Det svenska Volvo-teamet hade ingenlycka alls och både Thed Björk och Fredrik Ekblom åkte från Ryssland utan enenda poäng.

På torrt underlag var svenskteamet komkurrenskraftigt, det visade inte minst Björk på testerna. Men när regnet kom var svenskarnachanslösa.

Ekblom blev 13 respektive 12 och Björk bröt ena racet och körde in på plats 15 i det andra.

— Det här är den tuffaste tiden för en racerförare när vi börjar närma oss att hitta bilens verkliga potential men vi samtidigt är tvungna att ta två steg tillbaka för att komma vidare. Vi behöver testa mer, framförallt på blött underlag, sade Fredrik Ekblom.

Moskvatävlingen blev en stor triumf för hemmastallet Lada som blev etta och tvåa i båda racen. Rutinerade Gabriele Tarquini vann det första före stallkamraten Nicky Catsburg. I andra racet var ordningen denomvända.

I sammandraget leder fortfarande regerande världsmästarenJuan Maria Lopez (Citroen). Ekblom ligger tolva och Björk ligger på placeringen efter.

*********

Rally-VM (WRC) fick sin femte vinnare på sex rallyn i år närbelgaren Thierry Neuville (Hyundai) vann i Italien. Finländaren Jari-MattiLatvala (Volkswagen) blev tvåa och fransmannen Sebastien Ogier(Volkswagen) trea. Ogier leder fortfarande totalt, före spanjoren Dani Sordo(Hyundai) och norrmannen Anderas Mikkelsen (Volkswagen).