Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motormedaljörer hyllades

Kommunen fortsätter att uppmärksamma och hylla kommuninvånare som tagit medalj på SM-nivå eller i internationella tävlingar.

Annons

På torsdagskvällen hölls en sammankomst i Ludvika Motorsällskaps lokaler på Högberget. En naturligt vald plats eftersom det var flera "motormänniskor" som skulle hyllas.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Ingvar Henriksson (S) gratulerade Johan Halvarsson som under året tagit guld i riksmästerskapet i drifting och silver i nordeuropeiska zonmästerskapet.

Jonas Hellander och Per Hellander tog silver i SM i bilorientering medan Robin Friberg och Stefan Gustavsson knep bronsmedalj vid SM i rally.

– I dag får ni blommor och till sommaren kommer ni att uppvaktas på nytt i samband med Ludvikafesten och få motta blommor och diplom, sade Henriksson.

Det var i fjol som kommunen bestämde sig för att börja uppvakta invånare som nått framgångar på minst riksnivå i sporter som ingår i Riksidrottsförbundet.

– Det har visat sig att det är många fler än vi trott som tar medaljer och vi har fått kännedom om lite udda sporter – som drifting och barrmarkslöpning med hund.

För så var det, i gruppen av blomsterhyllade medaljörer fanns denna kväll en katt bland hermelinerna. Pertti Nykänen och hans Skott, en hund av rasen vorsteh, har varit med och tagit silver i stafettlöpning med hund vid barmarks-SM.

Nykänen är med i draghundssektionen inom IFK Grängesberg SK och vintertid när hunden får springa med en skidåkande förare bakom sig går det undan i svängarna.

– En mil i kuperad terräng går på ungefär 18 minuter. Så det går fort med en hundkraft också, sade Nykänen och belönades med spontana skratt från det församlade motorfolket.