Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Motormedaljörer hyllades

Kommunen fortsätter att uppmärksamma och hylla kommuninvånare som tagit medalj på SM-nivå eller i internationella tävlingar.

På torsdagskvällen hölls en sammankomst i Ludvika Motorsällskaps lokaler på Högberget. En naturligt vald plats eftersom det var flera "motormänniskor" som skulle hyllas.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Ingvar Henriksson (S) gratulerade Johan Halvarsson som under året tagit guld i riksmästerskapet i drifting och silver i nordeuropeiska zonmästerskapet.

Jonas Hellander och Per Hellander tog silver i SM i bilorientering medan Robin Friberg och Stefan Gustavsson knep bronsmedalj vid SM i rally.

– I dag får ni blommor och till sommaren kommer ni att uppvaktas på nytt i samband med Ludvikafesten och få motta blommor och diplom, sade Henriksson.

Det var i fjol som kommunen bestämde sig för att börja uppvakta invånare som nått framgångar på minst riksnivå i sporter som ingår i Riksidrottsförbundet.

– Det har visat sig att det är många fler än vi trott som tar medaljer och vi har fått kännedom om lite udda sporter – som drifting och barrmarkslöpning med hund.

För så var det, i gruppen av blomsterhyllade medaljörer fanns denna kväll en katt bland hermelinerna. Pertti Nykänen och hans Skott, en hund av rasen vorsteh, har varit med och tagit silver i stafettlöpning med hund vid barmarks-SM.

Nykänen är med i draghundssektionen inom IFK Grängesberg SK och vintertid när hunden får springa med en skidåkande förare bakom sig går det undan i svängarna.

– En mil i kuperad terräng går på ungefär 18 minuter. Så det går fort med en hundkraft också, sade Nykänen och belönades med spontana skratt från det församlade motorfolket.