Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Motorklubb får kulturpris

Malung-Sälen har utsett årets kulturpristagare. Det blev en överraskning, knappast det man först tänker på, men ända ett val som inte kan ifrågasättas. Pristagare är nämligen Lima motorsällskap och är det någonstans på jorden som motor och motorsport är kultur så är det i Lima.

Annons

– Oerhört överraskande må jag säga, det här hade jag inte trott, men det är jätteroligt, sa Mikael Johansson, ordförande i Lima MS då kulturnämndens ordförande Åsa Hedlöf bara dök upp på ett medlemsmöte i klubbhuset i Lima och överlämnade prischecken på 10 000 kronor.

– Det kan tyckas vara ett udda val till kulturpriset, men vi var helt överens i nämnden om att Lima motorsällskap är en mycket värdig pristagare till hela prissumman på 10 000 kronor, säger Åsa Hedlöf.

Med 638 medlemmar, spridda runt om i hela landet, är Lima motorsällskap en av de största föreningarna i kommunen, men ändå inte störst i Lima där man har både Lima IF och Lima SKG (skidskytte).

En av medlemmarna i Lima MS är en riktig trotjänare. Britt Kjell Persson har alltid haft ett brinnande motorintresse och aldrig varit rädd för att hjälpa till. Han har varit medlem och suttit i styrelsen ända sedan klubben bildades för 38 år sedan och med tanke på intresset samt att han ser oförskämt ung ut så kan han nog vara med om 38 år till.

Förslaget att ge kulturpriset kom från Ann-Marie Levin, Lima, som är en annan av eldsjälarna i klubben.

För Lima MS är detta förstås en fin fjäder i hatten. Dessutom det andra fina priset som klubben får bara i år. Tidigare i vår utsågs motorsällskapet i Lima nämligen till ''Årets arrangör'' av Svenska Bilsportförbundet för den fina rallytävlingen som arrangeras varje vinter.

– Det är ett bra år i år, myser Mikael Johansson.

Redan till helgen är det dags för nästa aktivitet för den livliga motorklubben. Då bjuder man in till Tjejdag på Matsåsbanan. Alla tjejer mellan 18 och 100 år bjuds in och får möjlighet att provköra både folkrace och crosscart.

Nästa tävling blir den 9 juli. Då är det Dalacross på motorbana, motocross för ungdomar mellan 12 och 16 år med över 200 deltagare till start.

Lima MS jobbar på, oförtrutet.