Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Makalös finalkörning av Fredrik Lindgren - vann GP-tävlingen i Prag

Det blev den ende svensken i årets GP-serie som gick segrande ur GP-deltävlingen i Prag på lördagskvällen. Och jösses vilken körning han svarade för i finalen då han kämpade sig förbi Patryk Dudek precis på mållinjen.
– Jag gav allt i fyra varv och en chansning i sista kurvan gav resultat, sa Lindgren till tv10.

Annons
Sveriges och Smedernas Fredrik Lindgren vann finalen i GP i Prag efter en oerhört imponerande insats.

(+) MISSA INTE: Mittmedia storsatsar på speedway med livesända matcher och veckomagasin – här allt du behöver veta

Det blev alltså svenskt överst på prispallen när årets andra GP-deltävling avgjordes i Prag, Tjeckien, på lördagskvällen.

Efter en lite jobbig inledning på kvällen blev Örebro-sonen allt hetare och allt bättre.

– Jag hade en tuff inledning på kvällen, men det blev bättre och bättre och jag kunde avsluta med tre heatsegrar, sa 32-åringen.

Finalen blev en riktig rysare. Lindgren valde innerbanan och fick startraketen Patryk Dudek på utsidan. Dudek var snabbast i väg och kunde lägga sig över Lindgren som då fick inleda jakten.

Och herregud som Lindgren körde. Han jagade Dudek och pressade polacken i flera varv. I sista kurvan fick Dudek en liten stoppsladd och det räckte för Lindgren som laddade en ytterrökare och kom förbi precis före mållinjen.

– Jag chansade på utsidan i sista kurvan och det gick vägen, sa en mycket glad Lindgren som därmed är i fortsatt VM-ledning efter inledningen i Warszawa för två veckor sedan.

Masarnas Tai Woffinden är i storform. det visade han i elitserien senast - och i Prags GP på lördagskvällen där han blev delad etta poängmässigt (fyra i finalen).

I grundomgångarna var det annars Masarnas stjärna Tai Woffinden som imponerade mest och vann den med 14 inkörda poäng. I semifinalen slutade han tvåa bakom just Lindgren, men i finalen blev det nattsvart för britten då han blev lite stängd och gav upp heatet.

Trea i finalen slutade ryssen Emil Sajfutdinov, som hade en fin kväll som betalade honom 15 poäng.

Rospiggarnas Jason Doyle fick slita hårt för poängen i Prag. Det blev till slut semifinal och sammanlagt nio poäng för den regerande världsmästaren.

Regerande världsmästaren, Rospiggarnas australier Jason Doyle, fick slita hårt under kvällen och plockade åtta poäng i grundtävlingen. I semifinalen var han aldrig riktigt nära att gå vidare utan slutade trea efter Lindgren och Woffinden.

I totalen efter två deltävlingar i VM, leder Fredrik Lindgren med 32 poäng före Tai Woffinden med 31.

Nästa GP-deltävling körs i danska Horsens den 30 juni, innan GP-cirkusen landar i Hallstavik den 7 juli.

Topp tio, GP i Prag:

1. Fredrik Lindgren, 16 poäng

2. Patryk Dudek, 14

3. Emil Sajfutdinov, 15

4. Tai Woffinden, 16

5. Maciej Janowski, 11

6. Jason Doyle, 9

7. Nicki Pedersen, 8

8. Artem Laguta, 8

9. Matej Zagar, 7

10. Greg Hancock, 7.

Totalställningen hittar Du här (extern länk)

(+) TV. Studio Speedway avsnitt 3: Här avhandlas det hetaste från den senaste elitserieomgången - "Hur kan man vara sjukskriven på tisdagar och frisk på söndagar?"

Mer läsning

Annons