Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvig Lindgren ryter ifrån efter Indianernas senaste bakslag: "Ett gäng tomtar – min tio veckor gamla bebis kan räkna bättre matte"

Artikel 3 av 12
Indianernas pengabråk
Visa alla artiklar

Kommunens bidrag till Indianerna hänger på en skör tråd.
Och ytterligare en elitseriesäsong allt mer avlägsen ut för den klassiska föreningen.
– Det är ett gäng tomtar i en styrelse som förstör för allt och alla, säger Indianernas tilltänkte lagkapten nästa säsong, Ludvid Lindgren.

Annons

Ludvig Lindgren var tänkt att köra som lagkapten för Indianerna kommande säsong. Men eter klubbens senaste bakslag är det osäkert om det blir någon säsong över huvudtaget.

På en presskonferens i dag klargjordes det. Indianerna får med all sannolikhet inget extrastöd av Kumla kommun. En elitseriesäsong är nu än mer avlägsen, och en som upprörts av situationen är näste års tilltänkte lagkapten Ludvig Lindgren, bror till fjolårskaptenen Fredrik Lindgren.

– Jag kollade på presskonferensen och ja, vad ska man säga ... Jag förstår väl ändå Kumla kommun, men jag kan inte förstå att det kan ha gått så långt som det har gjort i klubben. Att ingen har sagt något? Jag vet inte hur mycket man får ljuga i Sverige innan det händer något när det kommer till något sånt här, men någon måste få skulden för det här, och allt borde finnas svart på vitt, säger Ludvid Lindgren själv när Sporten får tag på honom strax efter att beskedet tillkännagetts.

Det som har hänt får Ludvik att se rött:

– Någon måste kunna stå till svars för det här.

Vem?

– Styrelsen är de som har ansvar. Vem det är där det vet jag inte. Men det borde bli några åtgärder för att få fram vilka de stora bovarna är. Det är väldigt, väldigt konstigt det här, och det är ett gäng tomtar i en styrelse som förstör för allt och alla. Ena stunden hör man att det är skulder på 1,5 miljoner, sen 2,8, sen 2,5 och sen 4 miljoner. Det är väl bara att gå in på internetbanken och kolla på kontot och trycka på print. Det är väl inte så jävla svårt? Min 10 veckor gamla bebis skulle kunna räkna bättre matte än så här, och hade ett vanligt företag gjort så här hade de som styrt hamnat i fängelse.

LÄS MER: Pengabråket: Ludvig Lindgren: "Mycket frågor – hade kanske inte skrivit på om jag vetat"

Indianernas framtid i elitserien är nu minst sagt osäker. Och om den tilltänkte lagkaptenen vetat om de rådande omständigheterna hade han tagit helt andra beslut de senaste månaderna.

– Fyra miljoner i skulder eller vad som sägs nu, det är bra mycket mer än vad som har sagts. De sa att de skulle köra i Elitserien, annars hade jag aldrig skrivit på. Och det som är värst är att jag tackade nej till andra klubbar för att de skulle satsa på mig, och då ville jag satsa på dem.

Ludvig är inte den enda som hamnar i en utsatt situation:

– De förstör för så många, inte bara för mig. Som Victor Palovaara, en ung svensk förare, nu har han bara Västervik i allsvenskan om det inte blir något elitserien. Man bygger säsongen på att man ska köra i elitserien i Sverige. Det är det man säger till sponsorerna. Och att köra i elitserien ser onekligen inte ljust ut just nu, så allt blir fryst på is nu. Det är det ju fansen också. Det finns säkert fans i Kumla som har gått och kollat på speedwat i hela sitt liv, säger han och fortsätter:

– Jag har precis gjort klart med en klubb i England också. Det hade jag inte gjort om jag inte fått Sverige också. Jag vill ju utvecklas, och större delen av min satsning har jag här. Hade jag vetat det här hade jag kastat in handduken i stället.

Men Ludvig menar ändå på att det framför allt är förra årets förare, däribland brodern Fredrik, som hamnar i ett utsatt läge.

– Jag har bara gjort idéer och gjort klart med en budget, även om just den kanske inte kommer att fungera just nu ... Ännu värre är det för de som klubben är skyldiga pengar sen tidigare. De kan inte gå vidare fullt ut med sina satsningar inför den här säsongen.

Alla artiklar i
Indianernas pengabråk
Annons