Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindbäck om Indianernas rekonstruktion "Vill inte se dem på speedwaybanan"

Speedwayföraren Antonio Lindbäck kommer inte gå med på att skriva ned de fodringar han har på Indianerna.
I stället ser han hellre att hans tidigare klubb går i konkurs.
– Jag skiter fullständigt i hur det går för dem, säger Lindbäck till P4 Dalarna.

Annons

Antonio Lindbäck.

Under måndagen beviljades Indianerna rekonstruktion av Örebro Tingsrätt.

Därmed ska Tingsrätten nu ge fordringsägarna rätt att säga sitt i frågan huruvida fodringarna ska skrivas ner till 25 procent.

LÄS MER: Beslutet: Indianerna beviljas rekonstruktion

Antonio Lindbäck, från Avesta, som är en av de nio förarna från förra säsongen som inte fått betalt, säger nu till P4 Dalarna att han hellre ser klubben gå i konkurs, än att han skriver ned skulderna.

–Ja. Vi har kämpat stenhårt för dem, jag och de andra förarna, och fått så mycket skit av dem, så att de ska komma undan så lätt är inte okej, säger Lindbäck till P4 Dalarna.

LÄS MER (PLUS): Fredrik Lindgren: "Det är väldigt mycket pengar – kan inte säga hur jag kommer agera"

För Lindbäcks del rör det sig om 700 000 kronor som klubben är skyldig honom, och han menar att det är av principskäl som han inte tänker gå med på en nedskrivning.

– Jag har i princip gett dem en deal förut att skriva ner det, och då har de bara kastat tillbaka att jag är dum i huvudet. Då kan det lika gärna kvitta egentligen. Jag vill inte se dem ute på speedwaybanan om de inte kan göra rätt för sig, säger han och fortsätter:

– De har satt mig i en skitsituation. Jag höll på att gå i personlig konkurs i vinter, och jag skiter fullständigt i hur det går för dem, säger Lindbäck till P4.

LÄS MER: Indianernas advokat: "Räcker med att några förare säger nej så är det kört"

Om övriga borgenärer går med på en ackordsuppgörelse där skulderna skrivs ned kommer Lindbäck att tvingas acceptera den, men en sådan uppgörelse måste samla minst 75 procent av borgenärerna och 75 procent av skulderna räknat i kronor.

Allt om krisen i Indianerna hitter du här: Indianernas pengabråk

Mer läsning

Annons