Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Joel Andersson: "Det är skitsnack – jag har inte hört någonting"

Indianerna släpar med betalningarna till förarna ännu en gång – och har inte ens hört av sig till dem. I varje fall inte till Joel Andersson.
– Jag behöver mina pengar. I värsta fall kanske jag inte ens kan köra i år om jag inte får dem, säger han.

Annons

Indianernas nye lagledare Peter Johansson med klubbens förre förare Joel Andersson.

Tidigare under onsdagen avslöjade Sporten att Indianerna återigen kommer att bryta mot de avbetalningsplaner bolaget skrivit med flera av fjolårets förare, som säger att den sista delen av förra säsongens ersättning ska vara betald den 15 januari. Faktum är att förarna ännu inte ens fått den första delen av utbetalning, som skulle ha varit betald den 15 november.

I den artikeln uppgav Per Åke Gerhardsson, styrelseledamot i föreningen Kumla MSK, att Dan-Åke Moberg, som är ordförande både i föreningen och bolaget, skulle ha varit i kontakt med de berörda förarna om det nya dröjsmålet.

Men det stämmer inte alls, säger Joel Andersson till NA. Den 20-årige junior-VM-föraren från Kumla, som körde samtliga 20 elitserie- och slutspelsmatcher förra säsongen och som enligt egen uppgift har fordringar på klubben på 140 000 kronor, har inte hört ett ljud från Moberg eller någon annan i klubben.

– Det är skitsnack. Jag har inte hört någonting, mig har de inte pratat med alls. Det är ingen idé att försöka få tag i dem, man hör inte ett smack, säger han.

LÄS MER: Indianerna klarar inte betala förarna – den här gången heller: "Finns inga pengar"

Andersson har tidigare berättat för Sporten att han förmodligen inte kommer ha råd att behålla sin mekaniker om han inte får pengarna från klubben. Men faktum är att hela 20-åringens speedwaysatsning är hotad om han inte får sin uteblivna ersättning.

– Jag behöver mina pengar. De här 140 000 kronorna är en viktig del av min budget för 2017. I värsta fall kanska jag inte ens kan köra i år om jag inte får dem. Det känns helt värdelöst, säger Andersson som bytt krisande Indianerna mot hårdsatsande Avestaklubben Masarna inför årets säsong.

– Det gör det svårare ur sponsorsynpunkt. En del av mina tidigare sponsorer kanske vill dra sig ur eftersom de inte ser någon marknadsföringsvinst i att jag köra i Avesta, men jag hoppas att så många som möjligt vill vara med. Jag har lyckats få några nya sponsorer där uppe, men det är tufft.

LÄS MER: Indianerna skyldig talangen Joel Andersson 180 000 kronor: "För jävla dåligt"

Just nu har Andersson dubbla jobb för att kunna spara ihop så mycket som möjligt.

– Jag jobbar på Hyrcenter i Kumla i veckorna och i puben på Kumla hotell på helgerna. Jag försöker få in så mycket pengar som möjligt för att rädda en satsning utifall att det inte blir några pengar från Indianerna, säger han.

Allt om krisen i Indianerna hitter du här: Indianernas pengabråk.

Mer läsning

Annons