Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indianföraren fick wildcard till GP-tävlingen – tog första pallplatsen i karriären: "Riktigt, riktigt stor kväll"

Indianernas Vaclav Milik blev trea i GP-tävlingen i Prag.
23-åringen tog därmed sin första pallplats i en VM-deltävling.

Annons

För fjärde året i rad fick Indianernas Vaclav Milik ett wildcard till GP-tävlingen i Prag.

23-åringen som tog EM-silver i fjol, och som imponerat stort under säsongsinlednigen i år lyckades också ta sig till final.

Väl där fick han dock se sig besegrad av Rospiggarnas Jason Doyle och Gren Hancock, som slutade på 13 respektive 18 poäng men med Doyle som GP-segrare. Patryk Dudek slutade sist i finalen men behåller VM-ledningen en poäng före Doyle och sju före Martin Vaculik, som åkte ut i semifinal.

För Milik, som tidigare bara tagit sju poäng på 16 heat i GP-sammanhang och aldrig varit i närheten av ens en semifinal, var tredjeplatsen nästan som en seger.

– Det här är en riktigt, riktigt stor kväll för mig. Det är min fjärde start i ett GP, och i dag blev jag trea. Mitt team gjorde ett riktigt bra jobb, och jag är riktigt glad, säger Milik i en Youtube- intervju med GP-organisationen.

LÄS MER (PLUS): Indian-föraren talar ut om vidriga kraschen: "Hade tur att jag inte bröt nacken"

Prispallen i Prag: Greg Hancock på andra plats, Jason Doyle som segrare och Vaclav Milik på tredjeplatsen.

Masarnas Antonio Lindbäck slutade på sjunde plats efter två vinster och sammanlagt nio poäng, och Tai Woffinden slutade på tionde plats.

Örebroföraren Fredrik Lindgren, som inte kört annat än Lettlands GP sedan knäskadan för snart tre veckor sedan, körde in sex poäng men hade behövt åtta för att avancera till kvartsfinal, och tappade rejält i sammandraget. Han gick in i tävlingen som delad tvåa, bara en poäng bakom Dudek, i mästerskapet men lämnade Prag som fyra, åtta poäng efter.

– Det var en jobbig kväll för mig. Jag var på fel ställe vid fel tillfälle ett antal gånger. Det kändes som om jag hade farten, men jag fick riktigt till starterna. Jag är ändå riktigt nöjd med sista heatet, den segern var viktig för att rädda några poäng från kvällen, säger Lindgren i samma Youtubeklipp.

På sitt Instagram-konto lade Lindgren till: "Jag har ingen ursäkt och ingenting att skylla på. Jag lyckades helt enkelt inte få ut min fulla potential i kväll. Nu ser jag fram emot att börja köra ligaspeedway regelbundet igen. Förhoppningsvis kan jag ta bra med poäng åt mina klubbar och bygga upp momentum och självförtroende innan nästa VM-deltävling om två veckor."

För Milik väntar ny, ännu viktigare tävling redan på lördag, då han kör semifinalkvalet till nästa års GP-serie. I italienska Terenzano gör 15 andra förare, däribland Masarnas Linus Sundsröm och Smedernas Pontus Aspgren, upp om sju platser i VM-kvalfinalen GP challenge, där 16 förare sedan gör upp om tre VM-kontrakt. I det andra semifinalkvalet, som avgörs redan på torsdag i tyska Olching, kör bland andra Indianernas polack Adrian Miedzinski och dansk Kenneth Bjerre, samt Dackarnas Peter Ljung.

Vaclav Milik.

Alla Vaclav Miliks framträdanden i GP-serien

2012: Banreserv i Tjeckiens GP i Prag. Ett heat, noll poäng.

2014: Wildcard i Tjeckiens GP i Prag. Fem heat, två poäng (en andraplats, fyra sistaplatser).

2015: Wildcard i Tjeckiens GP i Prag. Fem heat, två poäng (två tredjeplatser, tre sistaplatser).

2016: Wildcard i Tjeckiens GP i Prag. Fem heat, tre poäng (tre tredjeplatser, två sistaplatser).

2017: Wildcard i Tjeckiens GP i Prag. Sju heat, 13 poäng (två segrar, en andraplats, två tredjeplatser i grundomgången, tvåa i semifinalen, trea i finalen).

Mer läsning

Annons