Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indianernas nye stjärna till sjukhus efter krasch: "Besked om medverkan på tisdag dröjer"

Här är Indianerna mardrömsbesked: Klubbens nye stjärna Vaclav Milik har kraschat i tjeckiska ligan och förts till sjukhus.
Det är oklart hur allvarligt skadad tjecken är, men han riskerar i varje fall att missa tisdagens hemmapremiär mot regerande mästarna Rospiggarna.
"Beskedet om medverkan dröjer", skriver klubben på sin hemsida.

Annons

Vaclav Milik.

Det var i sjätte heatet av en fyrlagsmatch i den tjeckiska ligan, för AMK ZP Pardubice, på söndagen som Indianernas nye stjärna Vaclav Milik kraschade, och enligt tjeckiska direktrapporter från matchen ådrog han sig en fotledsskada. Enligt direktrapporten gick Milik ihop med polske veteranen Stanislaw Burza i första kurvan och kraschade så illa att ambulans hämtade honom inne på banan. Han fördes till sjukhus efter kraschen.

Det är oklart hur länge EM-silvermedaljören 2016, som är nykomling i svensk ligaspeedway i år, blev uttagen i veckans lag i elitserien efter sin succédebut för Indianerna i premiären borta mot Elit Vetlanda förra helgen, blir borta. Indianerna har ännu inte bekräftat om han missar tisdagens hemmapremiär mot Rospiggarna, eller om han kan vara tillbaka på speedwaybanan redan då.

LÄS MER: Brännmyr: Milik kan bli en attraktion – men Indianerna förlorar om elitserien blir för jämn

"Han befinner sig just nu på sjukhus för att undersökas, enligt hans manager. Beskedet om medverkan på tisdagens match dröjer något", skriver klubben på sin hemsida.

Milik är nominerad till tisdagens match, och om han inte kan komma till start får Indianerna endera plocka in Nicolai Klindt som ersättare eller köra riders replacement för Milik. Det senare skulle innebär att de övriga fyra ordinarie förarna – Adrian Miedzinski, Piotr Protasiewicz, Victor Palovaara och Kenneth Bjerre – kör varsitt av de fyra heat i körschemat Milik står uppsatt på.

LÄS MER: Masstjärnan om vansinniga resschemat och kritiken: "Sover knappt något"

Milik har inlett säsongen strålande, inte bara i Indianerna. Han är vidare i VM-kvalet, har redan en säkrad plats i EM-serien efter sitt silver förra året, har hunnit bli tjeckisk parmästare tillsammans med Tomas Suchanek, har kopplat kommandot i det individuella tjeckiska mästerskapet och kört in 14 poäng på två matcher för Sparta Wroclaw i polska ligan.

Guider, TV-program, veckans lag, liverapporteringar och nyheter – här är vår jättesatsning på speedway

Mer läsning

Annons