Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indianerna skyldig talangen Joel Andersson 180 000 kronor: "För jävla dåligt"

En efter en träder förarna fram och berättar att de inte fått sina utlovade pengar av Indianerna. Joel Andersson väntar på 180 000 kronor, och skulle ha fått 45 000 för en vecka sedan. Men fortfarande har han inte fått ett öre.
– Jag tycker det är för jävla dåligt, säger han till NA.

Annons

Talangen Joel Andersson skulle ha fått 45 000 kronor av sina  totalt 180 000 senast den 15 november, men inte hört ett knyst från Indianerna.

Efter att Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren gått ut på sociala medier och berättat om att de inte fått de pengar som avtalats den 15 november, väljer nu även Joel Andersson att vädra sitt missnöje.

Joel, som nyligen lämnade Indianerna för att köra för Masarna i elitserien kommande säsong, berättar att Indianerna är skyldig honom 180 000 kronor.

– 25 procent skulle jag ha fått den 15 november, ytterligare 25 procent i december och resterande 50 procent i januari. Men jag har inte fått någonting. Jag tycker det är för jävla dåligt. Jag var schyst och gick med på en avbetalningsplan för att försöka hjälpa klubben att det ska bli bra, men så sköter man inte det heller, säger Joel.

Har du kontaktat klubben och ordförande Dan-Åke Moberg?

– Nej, det har jag inte gjort, det är ingen idé.

Joels pappa Kenneth är suppleant i Indianernas styrelse, men det har inte underlättat för Joel att få ut sina pengar.

– Farsan vet inte mer än nån annan trots att han är med i styrelsen, säger Joel.

Vad gör du om du inte får dina 180 000 kronor?

– Bra fråga. Jag får säga upp min mekaniker, honom har jag inte råd med i såna fall.

Just nu arbetar Joel extra hos en av sina sponsorer, Hyrcenter i Kumla som tillhandahåller byggmaskiner.

– Det har jag gjort i två månader nu och därför har jag inte kommit igång med mina sponsorer till nästa år. Eftersom jag bytt klubb jag jag få det skittufft med att få ihop pengar. Därför passar på att jobba för att få ihop lite sparkapital. Man lever på existensminimum på somrarna, jag tjänar inte så bra att jag kan ta ut någon lön, förklarar Joel.

Även Indianernas VM-förare Niels-Kristian Iversen, som lämnat klubben för Piraterna, meddelar på Instagram att han inte fått de pengar som utlovats.

"Vi har inte fått några pengar eller förklaring varför de inte betalat. Ingen från Indianerna har kontaktat oss med någon förklaring", skriver Iversen.

Mer läsning

Annons