Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik Lindgren kom hem till Sannahed – förstörde festen för Indianerna

Artikel 3 av 9
Indianerna–Smederna 2018
Visa alla artiklar

Svenska mästarna på besök i hemmapremiären – var stod Indianerna från i fjol inte att känna igen.
Smederna, förstärkta med urstarka nyförvärvet Fredrik Lindgren, gjorde processen kort med Kumla-laget.
Örebroaren, som lämnade Indianerna efter kaosåret 2016, var lika överlägsen individuellt som hans lag i matchen. 35–55 till slut.

Annons
Poäng var inget Indianerna snöt ur näsan mot Smederna. Här är det Viktor Palovaara som gör ett tappert försök.

Att örebroaren Fredrik Lindgren just nu har helt hysterisk form kom inte som en överraskning för någon.

– Det är inte honom vi ska slå för att vinna det här, konstaterar Indianernas lagledare Peter Johansson i uppsnacket före matchen på Glottra Skog arena.

Och Lindgren, som efter första deltävlingen leder VM-serien trots att han slutade trea i finalheatet i Warzawa i lördags, visade från första heatet att han inte tänkte släppa något ifrån sig på sin gamla hemmabana inför 2701 åskådare.

Problemet för Indianerna var snarast att laget hade svårt att besegra någon annan av gästerna heller.

De två inledande heaten slutade förvisso 3–3, men sedan gled Smederna sakta ifrån. I åttonde och nionde bankades ett par rejäla spikar i indiantältet.

Krzystztog Kuczkowski och Iversen körde över Piotr Protasiewicz och svage Adrian Miedzinski i åttonde, varpå Lindgren och Andzejs Lebedevs var lika benhårda mot Kenneth Bjerre och Viktor Paalovaara.

14 poängs ledning för laget från Eskilstuna efter nio heat.

Indianerna lyckades sedan få poängövervikt i tionde, Vaclav Milik och Ludvig Lindgren, men ändå 24–36 i paus och ett extremt litet hopp. Särskilt som Smederna i stort sett vann varenda start och första kurva,och att omkörningarna i hög grad lyste med sin frånvaro i solgasset.

Indianerna toppade i elfte, då Protasiewicz ersatte iskalle Miedzinski, men det gav föga då Kenneth Bjerre var klart sist och den gamle indianpolacken fick stryk av Michael Jeppsen Jensen.

Efter det krävdes fyra raka femettor för hemmalaget för seger. Givetvis en utopi. Här handlade det om att rädda någon form av spänning till returmötet om bonuspoängen.

Ny toppning i tolfte, Milik för Bjarne Pedersen. Och tjecken ledde länge, men Fredrik Lindgren svarade för an fruktansvärt läcker omkörning på tredje varvet, och tog sin fjärde raka heatseger.

Dansken Michael Jeppsen Jensen var lika obeveklig som Lindgren i grundomgångarna, körde också fullt.

Och i nomineringsheaten följde danskena upp på bästa sätt och tog maximala 15 poäng, medan Lindgren fick stryk av Milik och tappade en poäng.

Vaclav Milik var främste hemmaförare, tog 12+1 på sex körda heat.

Alla artiklar i
Indianerna–Smederna 2018
Annons