Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bjerre i krasch i Polen – kan missa matchen på tisdag: "Inget brutet men har slagit i huvudet"

Kenneth Bjerre kraschade i Polen i kväll.
Nu kan Indianernas kanske mest formstarka förare missa tisdagens hemmamatch mot Smederna.
– Alternativet är att köra riders replacement. Vi kommer hålla kontakten och ta ett sent beslut, säger Indianernas lagledare Peter Johansson.

Annons

Kenneth Bjerre, Indianerna.

Det var precis i starten av det sjunde heatet av Unia Tarnóws bortamatch mot Polonia Pila i den polska andraligan på söndagen som Kenneth Bjerre blev påkörd bakifrån av polacken Tomasz Gapinski och gick i backen.

Bjerre körde in två poäng i omstarten av heatet och ytterligare en poäng i nästa heat, men valde sedan att bryta tävlingen på grund av att han kände sig groggy – och befarade en hjärnskakning.

– Han blev påkörd på bakhjulet och tippade över. Det var otur, en raceincident. Han hade ont i ena benet, men det är inget brutet. Däremot har han slagit i huvudet också, säger Indianernas lagledare Peter Johansson som preliminärt ändå har med Bjerre i laguppställningen till tisdagens match mot Smederna men befarar att han kommer att tvingas köra riders replacement för sin formstarke danske förare.

LÄS MER (PLUS): Indian-föraren talar ut om vidriga kraschen: "Hade tur att jag inte bröt nacken"

Indianerna har ju, på grund av Nicolai Klindts skada, just nu ingen backup för de fyra toppförarna, och därmed ingen alternativ till riders om någon av dem inte kan köra.

Peter Johansson har, på grund av osäkerheten, valt att ändra i laguppställningen och har satt upp Bjerre på fjärde position i laguppställningen medan lördagens GP-trea Vaclav Milik tar femtepositionen som Bjerre haft och som Johansson rankar som nyckeln i laguppställningen.

Om det blir riders replacement kan Indianerna använda vilka av de andra fem förarna de vill för att täcka upp Bjerres fyra heat, eftersom dansken har näst högst snitt av förarna i laget.

– Vi kommer hålla kontakten och ta ett sent beslut. I teorin behöver vi inte bestämma om vi ska köra riders förrän på domarmötet vid 17.30 på tisdag, säger Johansson.

För Bjerre kommer skadan mycket olägligt: På torsdag har dansken säsongens hittills viktigaste tävling, VM-kvalsemifinalen i tyska Olching.

LÄS MER (PLUS): Tillbaka på topp efter tunga åren: "Lärt mig vad som är viktigt – och vad jag kan blockera"

Laguppställningarna

Indianerna: 1) Adrian Miedzinski, 2) Bjarne Pedersen, 3) Piotr Protasiewicz, 4) Kenneth Bjerre, 5) Vaclav Milik, 6) Victor Palovaara, 7) Ludvig Lindgren.

Smederna: 1) Michael Jepsen Jensen, 2) Pawel Przedpelski, 3) Matej Zagar, 4) Pontus Aspgren, 5) Grigorij Laguta, 6) Mikkel Michelsen, 7) Linus Eklöf.

Mer läsning

Annons