Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekström vinnare i rallycross-VM – efter dramatisk start i Barcelona

Första kurvan i rallycrossfinalen i Barcelona blev händelserik.
En start där norske Petter Solberg krockade och därmed banade upp för Mattias Ekström.
– Det var en tuff final. Nyckeln var de fyra nya däck i finalen som gav mig försprånget i första kurvan, säger Mattias Ekström.

Annons
Mattias Ekström tog hem andra raka segern i Barcelona. Bild: EKS/McKlein

Efter ett blött lopp i gårdagens tävling var väderförhållanden betydligt bättre i Barcelona under söndagen när finalen skulle avgöras i rond 1.

Mattias Ekström, som lämnade DTM efter 17 år för att satsa på rallycrossen, visade sin bästa sida och vann i Barcelona för andra året i rad. Strax före Johan Kristoffersson.

– Det var en tuff final. Nyckeln var de fyra nya däck i finalen som gav mig försprånget i första kurvan, säger Mattias Ekström.

Starten blev dramatisk där norske Petter Solberg fick problem efter en krock med Ekström. Det banade vägen för svenskarna Johan Kristoffersson men framför allt Mattias Ekström.

Ekström tyckte han var först i spåret och därmed oskyldig i situationen.

– När jag tittade åt sidan så låg Petter, vad jag kunde se, bakom mig så jag vet inte vad som hände bakom mig. Men jag kände att fick en bra start och kunde välja spår. Kort därefter kände jag krocken, men jag vet inte om det var Petter eller någon annan.

Andraplacerade Johan Kristoffersson valde jokern på sista varvet men kunde ändå inte jaga ikapp Mattias Ekström på sista varvet.

– Jag hade en tuff vecka. Men fick en bra startplats i semifinalen och var nära Mattias i finalen, men kunde inte gå om honom. Vi är jätteglada för en andraplats, säger Johan Kristoffersson.

Mer läsning

Annons