Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomas Engström bröt i Kina: "Stor besvikelse"

Krånglande elektronik ställde till det ordentligt för Säterbon Tomas Engström i CTCC (kinesiska standardvagnsmästerskapet).
Han drabbades av samma problem i båda racen och tvingades bryta.

Annons

Engström var snabbast av alla på de inledande testerna på torrt underlag på den nybyggda Guiyang-banan. Till kvalet började det dock regna och när vindrutan immade igen efter ett par varv var han tvungen att avbryta kvalificeringen, Engström hann sätta tionde tid.

I första racet såg han ut att ta en pallplats.

Men:

— Jag körde upp mig till andra plats när elektroniken slogs ut och bilen stannade. I andra racet startade jag från ruta 18 och jag hade kört upp mig till tionde plats när bilen återigen stannade av samma orsak, sade Tomas Engström.

Det var Engströms tredje deltävling i det kinesiska mästerskapet. I förra deltävlingen för en månad sedan i Shanghai blev han fyra och tvåa.

— Så klart känner jag en stor besvikelse med tanke på att vi är så snabba just nu. Känslan i bilen är underbar och det är riktigt kul att tävla i ett så bra mästerskap som CTCC, sade Engström som är kvar i Kina.

Redan nästa helg är det dags för nästa deltävling, i Shanghai och förhoppningsvis kan Haima-teamet fixa bilen till dess.

— Vi testar på torsdag och jag hoppas vi kan avsluta säsongen på topp, sade han.

Mer läsning

Annons