Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu laddar han om

Annons

I två säsonger har han kört Accord:

- Vi har hela tiden haft en bra bil och vetat att den gått att utveckla. Nu har vi tagit ett stort steg framåt. På två år har vi samlat in en massa data. Det finns bara fem bilar i hela världen av den här typen och då tar det lite längre tid att utveckla den, jämfört med Audi och BMW som har fler bilar i gång.

I början på mars får han besked om det stämmer. Då ska bilen testas i Italien.

Är det så att ni ligger lite efter de stora stallen när det gäller utvecklingen?

-Nej, det tycker jag inte. Vi har italienska JAS i ryggen hela tiden med ett tight samarbete. JAS är otroligt duktigt och har bra speed jämfört med de stora teamen.

- Vi har ju varit med och fightats i toppen på STCC alla år. I fjol var vi bara sex poäng från en tredjeplats och jag har aldrig varit sämre än sexa under mina fem år med Honda, tillägger Tomas.

Och 2002 ledde Tomas STCC med fem varv kvar att köra av den sista deltävlingen när växelföraren gick sönder och han tvingades bryta med en femteplats som resultat.

I år siktar Tomas givetvis så högt som möjligt:

-Kan man vara topp tre i STCC har man gjort den jäkligt bra. STCC håller hög klass med bra team, förare och bilar. Det har vi också och farten för att vara där.

All kraft ligger på STCC i år. Tomas ska dock också köra EM-finalen i Italien och eventuellt också VM-loppet på Monza i början på oktober.

- Tidigare när jag kört WTCC har jag vunnit, varit trea i privatcupen och varit tia totalt. Det visar att STCC håller hög klass, tycker Tomas.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons