Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robert Kvarnström slutar med enduro – satsar fullt ut på motocross

Robert Kvarnström, från Avesta, har kämpat med skador i flera år. Till nästa säsong har han därför valt att avsluta enduro-karriären, för att istället satsa på en annan sport.

Annons

Robert Kvarnström

Robert Kvarnström har fått flera säsonger förstörda av skador, de senaste åren har det varit ett knä som varit problemet. I somras, när han kommit tillbaka från knäskadorna, kraschade han så pass illa att han bröt handen.

Vid det senaste skadetillfället lät det som att föraren från Avesta skulle enkom satsa på enduro.

– Jag ska träna mycket enduro nu. Till hösten så kommer det tre tuffa Enduro-SM, så jag får väl försöka fokusera på det istället. Jag får försöka avsluta säsongen snyggt, trots det som hänt, sade han då.

Men nu verkar det som att Kvarnströms alla skador tvingat fram ett drastiskt beslut.

– Att skador kan vara tuffa att komma tillbaka ifrån vet de flesta som håller på med någon form av idrott, men att göra det två år i rad med knäskada samt ett brutet båtben fick mig att fundera vad jag egentligen är beredd att satsa efter 10 år som professionell Enduroförare, meddelar Kvarnström i ett pressmeddelande.

Efter en tids funderande stod det klart att Avestasonen slutar med enduro. Men han lämnar inte motorsport helt och hållet, istället sadlar han om till motocross.

– Jag älskar fortfarande att åka motorcykel och efter att ha diskuterat med både Yamaha, Carlbarks Motor och alla mina samarbetspartners så har vi tagit beslutet att sadla om till Motocross.

Robert Kvarnström förlänger sitt kontrakt med Yamaha Motor Scandinavia och Carlbarks motor för att kunna satsa mot motocross-SM och danska mästerskapet i mx2-klassen.

– Jag kommer gå in med hög målsättning där jag kombinerar vinnarinstinkt med kunskap, mod med teknik och erfarenhet med styrka.

Mer läsning

Annons