Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ecclestone vill se Hamilton vinna

En britt som lever jetsetliv och trivs i rampljuset eller en tysk som trivs bäst hemma hos familjen. Det är inte svårt att gissa vem som formel 1:s starke man Bernie Ecclestone vill ska vinna VM.
Men Sebastian Vettel snodde åt sig tätplatsen i den första tidsträningen i Mexico City.

Annons

Tyske Rosberg leder formel 1 med 26 poäng före stallkompisen i Mercedes Lewis Hamilton, som tagit tre VM-titlar varav de två senaste åren, med tre tävlingar kvar av säsongen.

I helgen kan Rosberg ta sin allra första F1-titel, efter två andraplatser 2014 och 2015, om han vinner Mexikos GP och Hamilton blir utan poäng.

Rosberg hade dock både Hamilton och Sebastian Vettel framför sig på den första tidsträningen. Ferrariföraren Vettel var snabbast, knappt mätbara fyra tusendelar av en sekund före Hamilton. Rosberg var 355 hundradelar efter och Kimi Räikkönen, Ferrari, närmast bakom honom.

För Sauberstallets svensk Marcus Ericsson såg det ut som så ofta den här säsongen. Han hade 18:e tid, 2,2 sekunder från täten, med stallkamrat Felipe Nasr alldeles bakom sig.

Bernie Ecclestone sade häromdagen att Hamilton gjorde ett bra jobb för sportens image genom sitt jetset-liv och att "om Nico vore britt skulle man inte veta vad man skulle skriva om honom."

– Men det är inte viktigt för mig. Jag fokuserar på mina saker. Jag vill vinna mästerskapet, det är en dröm sedan barnsben, förstås, men det är allt, säger Rosberg.

Mer läsning

Annons