Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bästa november någonsin för nyregistreringar av personbilar

Nyregistreringarna av personbilar ökade med 1,4 procent under november vilket är den bästa novembermånad någonsin.

Annons

För 35:e månaden i rad ökade nyregistreringen av personbilar i landet.

– Det var fortsatt bra fart på bilmarknaden i november. Nyregistreringarna avpersonbilar ökade med 1,4 procent, vilket är den trettiofemte månaden i rad medökade registreringar. Årets november är den bästa novembermånaden någonsin förpersonbilar. Även om vi tar hänsyn till att det var en registreringsdag mer inovember i år, vilket motsvarar ca fem procent fler registreringar, så varnovember en mycket bra bilmånad, säger Bertil Moldén, vd för BIL Sweden.

Nyregistreringen av personbilar ökade i november för 35:e månaden i rad.

– En stark konjunktur och låga räntor gör förutsättningarna goda för en fortsatt positiv utveckling på bilmarknaden. Hushållens disponibla inkomster steg med 4,4 procent under tredje kvartalet jämfört med kvartalet innan, varslen på arbetsmarknaden ligger på historiskt sett mycket låga nivåer, begagnatförsäljningen är fortsatt bra och omsättnings hastigheten på begagnatlagren är hög, säger Bertil Moldén, vd för BIL Sweden, i ett pressutskick.

Under november registrerades 31 801 nya personbilar, vilket är en ökning med 1,4 procent jämfört med samma månad förra året. Hittills i år, januari-november, har registreringarna ökat med 7,5 procent.

Under november ökade lastbilsregistreringarna med 17,2 procent till 5030.

Mer läsning

Annons