Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Motigt igen för Ekström

Inga poäng att köra om. Men mycket prestige stod på spel i helgen, när tyska standardvagnsserien DTM flyttade in på Münchens OS-arena.
För Mattias Ekström, som haft det motigt i DTM i år, var han återigen långt från toppen.

Annons

Tre prestigefulla mästerskapstitlar i Race of Champions. Det senaste från 2009 inne på OS-stadion i Peking. Men detta i bakhuvudet, kändes det som svenske Mattias Ekström skulle ha en bra chans, när tyska standardvagnsserien DTM bestämde sig för att göra något liknande och flyttade in på Münchens OS-arena.

Hela 54 000 kom för att titta på racing under lördag och söndag. Dock ville inte Mattias jämföra helgens race med Race of Champions.

– Det är två helt skilda saker, där handlar det om att lära känna bilarna snabbt och byta bil. Här kör du din egen bil, har ditt depåstopp och dina mekaniker, berättade Mattias till Aftonbladet inför tävlingen.

Svensken berättade också:

– Jag har alltid som målsättning att vinna när jag står på startlinjen och jag tar det som vilken tävling som helst.

Under både lördagen och söndagen möttes förarna i dueller, två och två, på parallella banor och där först i mål blev segrare. Under lördagen kamperade Audis och Mercedes förare på varsin halva, innan finalen. Segrare då blev Audis Edoardo Mortara, Italien. Ekström slogs ut tidigt av just klubbkompisen Mortara.

Söndagens racing inleddes med 16-delsfinaler. Nu i en blandat ordning med förare från Audi och Mercedes. Och återigen försvann Mattias tidigt. Italienaren Mortara tog sig till en ny final. Men där blev Mercedes Bruno Spengler för stark och kunde ta söndagens avslutande prestigeseger.