Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mötesplats i Malung

Nu återstår bara finjusteringar inför årets Företagsmässa, Mötesplats Malung, som startar på torsdag. Arrangörerna rustar för rekord med 150 medverkande utställare, som fyller hela den stora utställningshallen som skapats i Rosengrensfabriken.

Mässhallen på 3 000 kvadratmeter är fylld till sista skrymsle. Den 50 år gamla, stora industrihallen har byggts om och inretts med montrar till inbjudande mässlokaler.

Portarna till mässan öppnar på torsdag eftermiddag och mässan pågår sedan fredag och lördag.

Men redan ute på gården kommer besökarna att möta de första utställarna, bland annat bilhandlare, vedtillverkare och scouter.

– Vi räknar med att det blir cirka 5 000 besökare under mässdagarna, säger arrangörerna i den ekonomiska föreningen Mötesplats Malung.

Föreningen driver mässan i samarbete med Företagarna i Malung-Lima-Sälen samt Malung-Sälen kommun.

Bakom Mötesplats Malung står tre lokala företag: Robertsson media, Malungs timmerprodukter samt Kreativ Utveckling, som även arrangerade den förra mässan 2010.

Antalet utställande företag närmar sig 130 och det är ungefär lika många som förra gången det begav sig, för två år sedan.

Ökningen av medverkade utställare ligger i den gemensamma föreningsmonter där cirka 25 ideella föreningar visar upp sig tillsammans.

Som ytterligheter av utställare kan noteras att den spänner alltifrån Kyrkans barnhörna till begravningsentreprenören och det företag i Malung som bygger begravningsbilar.

– Det kommer att finnas ett brett utbud av olika företag från olika branscher. Inte ens de medverkande företagen är nog medvetna om att det finns så mycket olika verksamheter i närområdet. Ett av syftena med mötesplats Malung är att skapa kontakter mellan företagare så att det leder till nya affärer och utvecklade nätverk. Ett annat att visa allt för allmänheten, säger arrangörerna.

De medverkande utställarna kommer huvudsakligen från Malung-Lima-Sälen. Men det finns även utställare från grannkommunerna Mora, Vansbro, Älvdalen och Leksand.

Den som gått sig trött kan ta en paus i mässcaféet eller lyssna på någon av tiotalet föreläsningar om allt från friskvård, kost och hälsa till rådgivning i moderna medier, skattefrågor och försäkringar.

Föreläsningar hålls på mässans scen och där blir det också en dialog mellan ett antal framgångsrika företagare, politiker och näringslivsansvariga från Malung-Sälen och Vansbro.