Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Möte för ny PRO-förening

I augusti blev det klart att PRO-föreningarna Dala-Järna och Nås slås ihop. Det har medfört ett ökat antal besökare på föreningens aktiviteter och tankar på en ny lokal.

PRO Dala-Järna - Nås som det nu heter har 217 stycken medlemmar. Under föreningsmötet i Församlingshemmet på måndagen kom det över 30 personer till mötet då filmaren Arne Östlund visade sin film om björnjakt i Ryssland.

Det var fler än det brukar vara på grund av sammanslagningen berättar kontaktpersonen Ingrid Hedman.

– Det var Nås som skickade ut en trevare eftersom att de blev utan lokal. De var tidigare i Medborgarhuset men eftersom hyran blev dyrare kunde de inte vara kvar. De hade också svårt att få ihop en styrelse, säger Ingrid Hedman.

Till nästa årsmöte kommer en ny styrelse att tillsättas där de nya medlemmarna ingår. I Dala-Järna var medlemmarna väldigt positiva till sammanslagningen.

– Jättebra tycker jag. Vi får lite mer folk på mötena och mer fart. Ännu bättre blir det hoppas jag med mer friskvård, säger Ingrid Hedman.

Tillströmningen av nya medlemmar har gjort att ordinarie lokalen i Storbyn har börjat bli trång. Speciellt när det är friskvård och det kommer många deltagare. Vid större evenemang hyrs större lokaler.

Sedan fortsätter föreningen med sina studiecirklar och förhandlar med ABF om att starta upp en studiecirkel i datakunskap. Nästa möte blir den 5 november i Skidstugan i Nås.