Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Möte avgör Finnmarksturens framtid

Det är inte precis första gången, men nu är Finnmarksturens framtid hotad på allvar.
– Ja, om vi inte får hjälp med att sköta all administration blir det helt enkelt inget lopp i år, säger CSK Ludvikas vice ordförande Tony Jakobsson Olstam.
Ett medlemsmöte på söndag avgör vad som ska ske.

Med "vi" avser Tony Jakobsson Olstam förutom sig själv även ordförande Mats Borg. De två försöker vid sidan av att vara ungdomsledare i föreningen även få till en organisation som ska kunna hålla liv i såväl Finnmarksturen som barn- och ungdomstävlingen Lilla Finnmarksturen.

Att det är rörigt i organisationen märks bland annat i att cykelklubbens årsmöte, som skulle ha hållits i söndags, fick ställas in då valberedningen hade missat att ta fram nya styrelsemedlemmar.

Mats Borg har i alla fall aviserat att han kan fortsätta som ordförande, medan Tony Jakobsson Olstam helst vill avgå som vice ordförande.

– Men jobba vidare med Finnmarksturen hade jag ändå tänkt göra.

Därför har han och Mats Borg nu tagit initiativ till att ett medlemsmöte ska hållas i CSK:s klubblokal vid Vindelgatan på söndag 26 februari, med start 17.00.

– Då krävs det att åtminstone två-tre personer till kliver fram och erbjuder sig att hjälpa till. Annars blir det ingen finnmarkstur, säger Tony Jakobsson Olstam.

På Finnmarksturens hemsida på nätet ligger ännu inbjudan till fjolårets lopp uppe och i gästboken klagas det över saktfärdigheten.

Men anmälan till årets lopp har helt enkelt inte kunnat öppnas, eftersom det i nuläget är högst osäkert om det är möjligt att genomföra tävlingen.

– I år är det verkligen struligt. Samtidigt var ju fjolårets nya kortare bana väldigt uppskattad av åkarna, vilket gör det extra tråkigt om vi inte kan hålla liv i tävlingen, säger Tony Jakobsson Olstam.

Funktionärer under själva tävlingsdagarna (i år planerat med Lilla Finnmarksturen först, lördag 25 augusti, och stora "Turen" söndag 26 augusti) brukar det gå att få ihop, men det är värre med att hitta folk som kan vara med i organiserandet av loppen.

– För CSK Ludvikas del är Finnmarksturen något av hjärtat i verksamheten, så det vore verkligen tråkigt om loppet skulle läggas ner, säger Tony Jakobsson Olstam.

Själv lovar han att ställa upp som tävlingsledare i Lilla Finnmarksturen samt att dela tävlingsledaransvaret för stora Finnmarksturen med Mats Borg, efter att förre tävlingsledaren Thomas Norgren nu har tackat för sig.

Mountainbikeloppet Finnmarksturen har arrangerats 21 gånger sedan premiäråret 1991. Som mest samlade loppet nära 3 000 deltagare, men på senare år har antalet cyklister i vuxentävlingen legat mellan 500 och 700.