Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moskén borde ha en konsertlokal

Låt moskén vara en fråga om placering, för det handlar inte om religionsfrihet. Nils Gossas (MP) och Sebastian Karlberg (V) har mer eller mindre drämt till med att alla som är mot moskéns placering är rasister eller åtminstone främlingsfientliga.

Lars Ingvarsson (FP) och Jaro Potucek (FP), som är hyggliga karlar, säger inte så, men gör det ändå till en fråga om tolerans och religionsfrihet. Samma linje verkar Jens Runnberg driva på ledarsidan.

Jag tror alla märkt att det finns ett motstånd mot att kommunen säljer denna attraktiva plats, som kan bli en ypperlig konserthusplats i framtiden. Jag skulle kunna smälta det om moskébyggarna förband sig att inkludera en fin sådan lokal och att upplåta den för konserter, och utan religiösa förbehåll. Men det är väl knappast möjligt?

Det borde finnas bättre placeringar. Coop har ofta nämnts, men även andra placeringar nära Jax och Tjärna ängar skulle kunna gå.

Det handlar om placering,

inte religionsfrihet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare