Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moskén bara ett bygglovsärende

Annons

I en artikel i tidningen (26/9) tycker några politiker att placeringen av en moské vid stadshuset är olämpligt och i princip säger de nej till denna placering, vilket föranleder Nils Gossas (MP) att framhålla att han är rädd för att hela det politiska fältet kan förflyttas och då får vi ett ganska intolerant samhälle.

Intoleransen i det svenska samhället står numera islam för. Om NG tog en titt i koranen skulle han få lära sig vad intolerans betyder. För troende muslimer är koranen rättesnöret. När muslimer säger att de är för demokrati är det en demokrati som har islam som grund.

En ordförande i ett integrationsutskott måste ha en realistisk och verklighetsanpassad syn på invandringspolitiken och de problem den medför. Många av Gossas uttalanden är direkt okunniga som hans envisa hävdande att det är religionsfriheten som ger muslimer rätt att få bygga en moské.

En moské är enbart ett bygglovsärende och ska behandlas därefter. Ingen nekar muslimerna att utöva sin religion men det behöver inte ske i en moské.

Falu kommun har för övrigt sagt nej till moské.

Kjell G Forslund

Borlänge

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare