Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mörkret skrämmerdalaorienterarna

Malungs regerar på herrsidan inom Dalarnas orientering.
Klubben vann DM-stafetten, nästan fyra minuter före Stora Tuna.

Det var ledning från start till mål för Malung och David Andersson på slutsträckan drygade ut lagets segermarginal med två minuter och 43 sekunder.

Bakom Malung hade tvåan Stora Tuna och Leksand en hård kamp om placeringarna. Leksands Johan Granath svarade för ett bra lopp på andrasträckan. Han sprang ut som sexa men inför den sista sträckan var Leksand bara elva sekunder efter Stora Tuna. I mål var avståndet lika stort då Stora Tunas Pelle Engstrand och Leksands slutman Johan Nordlund fick samma tid.

På damsidan är det Stora Tuna som regerar. Avståndet ned till tvåan Domnarvet blev 1 minut och 31 sekunder. Inför den sista sträckan hade Emma Claesson nio sekunder att gå på före jagande Johanna Lindberg, Domnarvet. Men Emma hade inga problem med att hålla undan och dryga ut ledningen.

Stora Tuna-dominansen accentueras av att klubbens andralag tog DM-bronset.

DM-orienterarna har haft en intensiv helg då också sprinten och nattmästerskapet avgjorts. Det blev dubbla guld för Moras Olga Rieznychenko. Mästare på natten på herrsidan blev Leif Bader, OK Kåre, och sprintmästaren heter Johan Lindberg, Malung.

Nu var det inte så många som var intresserade av att tävla på natten. I damklassen kom två löpare till start. En var godkänd i mål. I herrklassen ställde sex deltagare upp och tre blev godkända i mål.