Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Morgården ifrågasätter rivning i Gubbo

En inte helt enig kommunstyrelse har nu lagt förslag till fullmäktige att Gubbos 103-åriga skola ska rivas i sommar.

Calle Morgården (MP) deltog inte i beslutet och en debatt i frågan lär vara att vänta i kommunfullmäktige innan slutligt beslut kan fattas i ärendet.

Det finns förespråkare för en försäljning av skolan, men kommunstyrelsen följer dess teknik- och fritidsutskotts förslag som går ut på en rivning i sommar.

Rivningen beräknas kosta 750 000 kronor och är tänkt att finansieras genom försäljning av rotposter, det vill säga försäljning av virke från kommunägd skog.

Kommunalrådet Leif Nilsson (S) anger som skäl för rivning i stället för försäljning att den gamla skolan ligger intill Gubbo förskola, vilket gör det svårt med avstyckning och vägdragning för eventuell köpare.

– Det skulle i så fall bli en för trång förskolegård där för barnen.

Rivningen ska via anbudsförfarande göras av en extern firma och genomförandet planeras till semestertid i sommar, då förskolan är stängd.