Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moraseger i Kolmårdskavlen

IFK Mora OK tog en prestigefylld seger i femmannastafetten Kolmårdskavlen på annandag påsk.
På slutsträckan avgjorde Moras tjeckiske landslagsman Vojtech Kral mot regerande finske sprintvärldsmästaren Mårten Boström för IFK Lidingö.

Annons

– Det känns fantastiskt. Tänk att få det här resultatet i sin nya klubb, säger Moras springande tränare Graham Gristwood i ett pressmeddelande.

Han förde själv sitt lag upp i ledning på tredje sträckan.

Gristwood är ny elittränare för IFK Mora OK sedan i höstas. Nu fick han en tidig framgång med sitt manskap och det skapar förstås trygghet inför stundande Tiomila ett par veckor bort.

– Det här ger oss självförtroende. Segern idag var inte något för bara de fem i laget. Det är 15 löpare som alla bidrog till den här framgången, menar Gristwood.

Landslagsmannen i skidorientering, Andreas Holmberg, inledde stabilt på första sträckan och växlade som 13:e man 1,24 bakom.

På andra förde nyförvärvet från Malung, Johan Lindberg, upp Mora som trea men då hade man närmare tre minuter upp till tätlagen Järla och Denseln.

På tredje sträckan klev Gristwood själv in i leken och tog som sagt Mora till ledning strax före Denseln, Göteborg-Majorna och IFK Lidingö.

Zsolt Lenkei tappade sedan nästan två minuter och växlade som fyra. Men det fanns en förklaring. Den ungerske landslagsmannen vrickade foten redan vid första kontrollen.

– Han sprang hela sträckan med smärta i foten och gjorde en fantastisk prestation, berättar Graham.

Inför slutsträckan hade Graham och slutmannen Vojtech Kral gått igenom taktiken noga.

Och planen fungerade till fullo.

– De sista kontrollerna var svåra och många hade missat där. Vojtech planerade hur han skulle göra i god tid innan och gjorde det så enkelt som möjligt för sig, berättar Mora-tränaren.

Kral jobbade sig ifatt lagen före och på slutet stod det mellan Mora och Lidingö. Han var säker i avslutningen och spurtade in 16 sekunder före sprintvärldsmästare Boström.