Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moras segerrad bruten

Efter tre segrar i rad tog det stopp för Mora IK hemma mot Västerås.
Förre Moramålvakten Lasse Johansson spikade igen sin kasse när hans lag vann med 2–0.

Mora inledde matchen med en strålande förstaperiod. Västerås lyckades aldrig ta sig in i matchen. Moraspelarna satte in en tung forechecking direkt från start och surrade som ilskna getingar runt Lasse Johansson i Västeråsmålet.

Trots det slutade perioden mållös men Mora hade några feta chanser. Framför allt var det Jonas Westerling som med sin snabba skridskoåkning och precisa passningar satte upp sina medspelare till fina lägen. Tre sådana lägen serverade han utan att pucken hittade förbi den förre Moramålvakten i gästernas mål.

Västerås hade uppenbara svårigheter att ta sig över offensiv blå och lagets bästa chans lät vänta på sig till dryga minuten återstod av den första perioden. Kenneth Bergquist hittade Mikael Zettergren med ett bra pass men Ervins Mustukovs hann med efter isen med sitt benskydd på skottet.

Västerås inledde den andra perioden bättre än den första men det var fortsatt Mora som dominerade. Laget skapade flera bra chanser men Lasse Johansson i VIK-målet höll tätt med hjälp av sina backar som gjorde det tätt runt sin egen kasse.

Mora lyckades inte utnyttja två powerplay i mål, trots att laget spelade bra i anfallszonen. Mora klarade också av ett boxplay och när laget blev fulltaligt skapade det en het dubbelchans.

I stället blev det gästerna som tog ledningen när NHL-spelarna Patrik Berglund och Mikael Backlund samarbetade snyggt. Mikael Backlund såg sedan till att öka på till 2–0 när Västerås fick spela med en man mer på isen.

I den sista perioden fortsatte matchen i högt tempo och bra spel. Västerås kunde spela med trygghet i ledningen men Mora gav aldrig upp utan jagade en reducering.

Anze Kopitar var närmast mål redan efter bara minuten spelad när han träffade stolpen. Därmed var det kvitterat i ramträffar då Patrik Berglund i VImk träffade stolpen i inledningen av den andra perioden.

Det som brast denna gång i Mora var effektiviteten framför mål. Visst var Lasse Johansson bra men många av Morapuckarna mot mål var också av det enklare slaget.