Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moras passning till Modo: "Tänker inte vara ett avstamp för dem"

Modo har haft en jobbig start på Hockeyallsvenskan.
Här är Mora IK:s plan inför utmaningen på tisdagen.
– Vi tänker inte vara ett avstamp för dem att börja vinna, säger Moratränaren Jeremy Colliton.

Moras skadelista har vuxit på slutet – trots det har laget vunnit de två senaste matcherna och spelet har flutit bättre.

– Jag tycker faktiskt att de fem senaste matcherna har vi blivit bättre. Det känns bra med tanke på hur det såg ut förra året. Då tappade vi många poäng och förlorade många matcher när vi inte hade fullt lag. I slutändan var det något vi inte orkade reparera när allt skulle avgöras.

Hur känner du inför det?

– Det är jättebra. Vi ser att laget kan prestera trots att vi har en del skador och så var det inte riktigt förra året. Det är ett skönt kvitto att få.

I senaste matchen mot Södertälje hade Mora Patrik Eklund, Nathan Deck, och Erlend Lesund på skadelistan – dessutom är William Pethrus avstängd.

Är någon tillbaka nu?

– Nej. Det blir samma lag som senast (Mot Södertälje).

På tisdagen väntar så Modo, det tididgare SHL-laget som av många tippats vara en av favoriterna, men som hittills bara skrapat ihop tolv poäng på lika många matcher.

– Jag känner mig positiv inför det här mötet. Modo är under press och vi måste utnyttja deras tvivel. De har några riktigt bra spelare och de kommer säkerligen att lyfta, men, vi tänker inte vara ett avstamp för dem att börja vinna. Vi vill inte bjuda dem på någon luft alls att lyfta.

Hur ska ni möta dem?

– Vi ska spela aggressivt, med hög press och mycket skridskoåkning.