Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moras nyförvärv Joakim Lillehöök nobbade Västerås – "De hade inte något konkret"

Moras nye defensive back spelade i höstas 16 allsvenska matcher med Västerås på lån från Arboga. Det gick så pass bra att en permanent övergång diskuterades – men anbudet kändes inte rätt.
– Mora är ett självklart alternativ för mig, säger Joakim Lilliehöök.

■■ Håll koll på den lokala sporten – få pushnotiser om Leksands IF, Mora IK och allt annat stort som händer. Ladda ner DT:s nya app till Iphone eller Android. Följ dessa länkar för DD:s app, Iphone eller Android.

Västerås och Joakim Lilliehöök diskuterade en permanent övergång i slutet av förra året.

Detta efter Arboga-spelarens stabila insatser i de 16 matcher han var ombytt. Han noterades för tolv utvisningsminuter och var inne på tre mål framåt och lika många baklängesmål.

LÄS ÄVEN: Bekräftat: Talangfulle backen klar för Mora IK

– Arboga har haft lite samarbete med Västerås. Det var en bra läropeng då jag fick spela en hel del. Det var skitkul. Jag tog med mig mycket därifrån.

Det blev dock inte fler allsvenska matcher. I mitten av november återvände Lilliehöök till Hockeyettan.

– Det var lite prat men så blev det turbulent efter att ha sparkat sportchef och tränare. De såg över budgeten och saknade pengar och de hade inget konkret. Mora är ett självklart alternativ för mig. Det var inga konstigheter, säger Joakim Lilliehöök.

Han spelade mot Mora i början av oktober men minns inte så mycket av Mora IK bortsett från att VIK avgjorde sent i matchen.

– Allt var så himla nytt för mig då med Hockeyallsvenskan och Västerås. Jag fokuserade nog mest på mitt eget spel. Men Mora är absolut ett bra lag, säger han.

Hur tycker du att det gick för dig i VIK?

– Det gick bra. Jag fick en klar defensiv roll i VIK och det är därför jag är här i Mora nu. Jag ska spela mitt enkla defensiva spel. Det fungerade bra i VIK så det ska jag fortsätta med, säger 21-åringen som anslöt till sitt nya lag under måndagen.

LÄS ÄVEN: Backen lämnar Mora IK

Mora tog kontakt med Arbogas förre assisterande lagkapten i torsdags. Förhandlingarna gick mycket snabbt.

– Ända sedan jag var liten har jag sett Mora som en framgångsrik förening. Jag har bara positiva tankar och sedan har jag pratat med en del spelare i Arboga som varit i Mora som juniorer och alla sa bara bra saker om Mora.

Joakim Lilliehöök beskriver lättnaden över sitt allsvenska kontrakt.

– Jag har ju fått testa på det i VIK men det är skönt att det är lite mer på riktigt nu. Jag ska göra så bra avtryck som möjligt sista delen av säsongen så att jag har bra förutsättningar inför nästa säsong. Sedan får vi se vad som händer, säger Lilliehöök.

VIK:s klubbchef bekräftar till klubbens hemsida att det fanns intresse.

– Han var aktuell att plocka hit men han ville hellre till Mora resten av säsongen, och sannolikt för att få mer speltid än vad vi kunde erbjuda. Däremot är han kanske aktuell för oss nästa säsong, säger Johan Fägerblad.

LÄS ÄVEN: Mora värvar förre Frölundaforwarden