Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moras mentale tränare Per Holknekt dömd till böter för sjöfylleri

I somras blev det klart att Per Holknekt anlitas som mental coach för Mora IK. I veckan berättade Aftonbladet att Holknekt, som gör föreläsningar om sin väg från alkoholmissbruk till framgångsrik entreprenör, dömts till böter för sjöfylleri.
"Rent etiskt och moraliskt gillar man det inte när man läser sådana där grejer", säger klubbdirektören Peter Hermodsson till Expressen.

Det var Aftonbladet som i onsdags var först med att berätta om att Holknekt, 56, den 21 juli stoppats av Kustbevakningen för en fortkörning och därefter blåst positivt i ett alkoholtest. Holknekt hade 0,46 promille alkohol i blodet. Gränsvärdet för sjöfylleri ligger, precis som för rattfylla, på 0,2 promille.

– Jag kände mig inte berusad, ska han sagt till polisen enligt Aftonbladet.

Holknekt ska ha uppgett att han blivit bjuden på två starköl i samband med en måltid grillad mat med vänner. Han har erkänt brott och döms i ett strafföreläggande till sjöfylleri, 30 dagsböter, 30 000 kronor.

Läs också: Från hemlös till entreprenör – det här är berättelsen om Moras nyförvärv

Holknekt har berättat öppet om sitt tidigare alkoholmissbruk och föreläser nu om sin väg tillbaka från hemlöshet till framgångsrik modeskapare och entreprenör.

I början av sommaren presenterade Mora IK Holknekt som ny mental coach, ett uppdrag som han tagit på sig ideellt. Moras klubbidirektör Peter Hermodsson berättar nu för SportExpressen att Holknekt träffat spelarna under onsdagen.

– Jag pratade med tränarna i dag och om jag förstod rätt på dem så hade det varit helt fantastiskt. Killarna tyckte det var riktigt riktigt bra när han berättade om sitt liv. Det är en pusselbit på den mörkare sidan av hans liv, säger Hermodsson, som själv inte kunde medverka under mötet grund av en kraftig förkylning.

Hermodsson kände inte till att Holknekt stoppads för sjöfylleri innan han läste det i tidningarna och hade under onsdagen inte pratat med Holknekt själv.

– Jag vill inte smutskasta honom förrän jag har pratat med honom själv och hört hans story. Rent etiskt och moraliskt gillar man det inte när man läser sådana där grejer, säger Peter Hermodsson.

– Vi är en idrottsförening och har nolltolerans när det gäller sådana här saker.

Sporten har sökt Per Holknekt för en kommentar.