Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moras lagkapten missade superläget

Mora tog två poäng mot Malmö.
Det hade kunnat vara tre poäng om lagkaptenen Tobias Ericsson satt sin jättechans i den tredje perioden.
– Jag hade lite för bråttom, säger han.

Tobias Ericsson inledde målskyttet i slutet av den första perioden när han med ett skott, som gick via Malmöbacken Johan Björk, överlistade Malmömålvakten Axel Brage.

Den stora chansen till ett avgörande 3–2-mål för hemmalaget under ordinarie speltid fick lagkapten Ericsson drygt elva minuter in på den tredje perioden.

Men trots ett i stort sett helt öppet Malmömål fick han inte in pucken.

– Jag hade lite för bråttom och inte riktigt koll på målvakten. Dessutom ställde sig pucken på högkant och stack iväg för långt till höger.

Nu kunde i stället Prestin Ryan avgöra för Mora i förlängningen och ge hemmalaget bonuspoängen.

– Väldigt skönt och jag tycker att det var rättvist.

Efter hemmaförlusten mot Södertälje i tisdags hade ännu en förlust, mot en av huvudkonkurrenterna till en topp 7-plats, varit tung att bära för Mora.

– Vi hade ett snack om det här inför matchen och sa att det inte kommer att hända att vi förlorar två matcher i rad. Nu vann vi och gick ifrån Malmö som låg på samma poäng som oss inför matchen.