Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moras JVM-back hinner inte hem i tid

Patric Wener hade en liten förhoppning att Lukas Bengtsson skulle kunna vara med i Moras match mot Asplöven.
Men tyvärr hinner inte JVM-backen hem i tid.
– Han måste vara kvar på måndagens lunchbankett, förklarar MIK-coachen.

Bengtsson har fått sparsamt (det här skrivet innan JVM-finalen) med speltid i mästerskapet och var sugen på att spela för sin klubb i måndagens möte i Haparanda.

– Det är "Bengan" själv som kollat upp om det gick att vara med. Men spelarna har vissa skyldigheter och de måste vara med på måndagens bankett och sedan är det svårt med flyg då det är en röd dag, konstaterar Wener.

Moratränaren hoppas dock få ihop tre backpar mot Asplöven. Till skillnad från mötet mot Djurgården där större delen av matchen genomfördes med bara fyra backar.

Emil Djuse skadade sig på matchdagen, men sa själv under söndagen (se separat artikel) att han kommer att spela mot Asplöven.

– Han kommer att få mer behandling och vi hoppas på Djuse, säger också Wener.

Och Alexander Ribbenstrand, som drog på sig matchstraff efter sin hämnd för Henrik Erikssons vårdslösa tackling på MIK-backen, ger ingen ytterligare avstängning än det matchstraff som utdömdes i fredags.

Den förre MIK-forwarden Eriksson, som bryskt tacklade den forne Djurgårdsbacken Ribbenstrand, tvingades också avbryta matchen på grund av matchstraff.

Att Ribbenstrand också fick matchstraff kändes väldigt hårt.

– Jag kan förstå att Alexander blev arg. Att vi även tappade honom, hjälpte väl inte oss direkt, konstaterar Wener diplomatiskt.

– Vi hade behövt honom och visst var matchstraffet hårt dömt, menar Moracoachen.

De fyra backar som var kvar fick slita hårt, men ni hade ju Jim Jakobs ombytt. Hade det inte varit läge att använda honom mot Djurgården?

– Det skulle inte vara schysst att slänga in honom i en match där det står och väger som det nu gjorde.

– Jag vill vänta tills det känns mer tryggt, att han får vara med från start eller då vi leder med något mål, förklarar Wener.

Och Jim Jakobs, som är yngre bror till den numera före detta Leksands- och Moraforwarden Jens Jakobs (nu i Djurgården), debut sker knappast heller i Arena Polarica, en arena där Mora haft väldigt svårt.

På totalt tre bortamatcher (varav en i Luleå) mot Asplöven har det bara blivit två poäng. Mötet i slutet av september slutade med en förlust efter straffar.

Precis som mot Djurgården i fredags blev det 3–4 och även mot Asplöven tappade Mora en 3–1-ledning.

– Vi måste lära oss att stänga matcherna och nu är det dags för första trepoängaren borta mot Asplöven, hoppas Patric Wener.