Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moras chockvärvning

Här är Mora IK:s galna värvning.
Ryske JVM-stjärnan Denis Golubev, 19, uppges vara klar för klubben.
– Jag säger inget förrän årsmötet, säger klubbdirektören Johan Sares.

Det är Sportbladet som drämmer till med uppgifterna om att Mora IK lånar Denis Golubev från ryska KHL-laget AK Bars Kazan i vinter.

Orsaken till att han lånas ut, uppges vara att han inte får plats i det stjärnspäckade laget där bland andra namn som Alexei Morozov, Jarkko Immonen och Danis Zaripov finns på forwardssidan inför kommande säsong.

Enligt Sportbladet är kontraktet redan påskrivet, men Moras klubbdirektör Johan Sares ville varken bekräfta eller dementera när DT-sporten talade med honom.

– Vi kommer att presentera hela vårt lag på årsmötet i morgon (läs: i kväll). Men visst hade det varit fantastiskt om en sån spelare kom till Mora IK, säger han.

Golubev, som är rightare, var högst delaktig när Ryssland tog JVM-guldet i Buffalo i januari.

Han avgjorde semifinalen mot Sverige då han gjorde 2-0 och satte den avgörande pucken i straffläggningen. Och i den makalösa vändningen mot Kanada i finalen spelade han fram till två av målen.

Golubev svarade totalt för sex poäng (3+3) i JVM.

Och det kan inte bara bli Golubev som presenteras på årsmötet i kväll. Mora IK kommer att presentera fler nyförvärv.

Enligt uppgifter till DT-sporten kan den sista backen heta Peter Nolander. Johan Sares bekräftar att man fört en dialog med den förre Morabacken, som dumpades av elitserienykomlingen AIK redan efter ett år.

– Peter är en kille som vi jobbade med att få hit i fjol och vi ser ju honom som en Morakille. Det är en backtyp som vi skulle behöva och man vet vad man får i honom, säger Sares.