Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moras bibliotek har inte tagit in boken om Leksand: "Enda i Dalarna som inte gjort det"

"Laget som aldrig dog", boken om Leksands kvalsuccé förra året, gick direkt in på topplistorna när den släpptes.
Men ett bibliotek har inte tagit in den – det i Mora.
– Det vittnar verkligen om rivaliteten, säger Daniel Padilla-Nilsson, författare.

För Plus-kunder: DOKUMENT: Leksands IF – laget som alltid dog: "Har varit mycket kaos"

Leksand tog sig till SHL efter ett makalöst drama mot Modo förra säsongen. Författaren Daniel Padilla-Nilsson skrev en bok, "Laget som aldrig dog", för att dokumentera det hela.

Boken gick snabbt in på topplistor och togs in på biblioteken i Dalarna. Men åtminstone ett har inte tagit in den – nämligen Moras. Något som blir extra aktuellt nu när Leksand ska möta just Mora i staden.

– Den har ju nästintill blivit skollitteratur i Dalarna och tagits upp av alla bibliotek här. Mora är det enda i Dalarna som inte tagit in den. Det var en av Sveriges mest sålda sportböcker när den kom förra året. Men Mora vägrar, säger Daniel Padilla-Nilsson.

Har du varit i kontakt med dem?

– Ja, men de har inte tagit in den och verkar inte vilja göra det.

När vi kontaktade Moras bibliotek så kunde vi inte få någon riktig förklaring till varför de inte tagit in den. Däremot säger den som svarar i telefonen att den ska lämna det som tips till sina kollegor.

– Det här vittnar ju verkligen om att Mora–Leksand kommer bli en svensk sportklassiker som inte bara berör sportintresserade utan varenda människa. Det kommer bli en svensk sportklassiker, säger Padilla-Nilsson.

Läs också: Ser ut att lämna Luleå – nu jagas forwarden av Leksand: "Försökte värva mig innan deadline"