Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moraparken satsar på konst och musik

Tillsammans med Konst runt Siljan gör Moraparken en stor satsning på konst och musik helgen den 14-16 september. Tio konstnärer från Siljansområdet ställer ut och på lördag kvällen blir det supé och konsert med Norénkvartetten.

Höstens spännande konst- och musikupplevelse, skriver arrangörerna. Det var Moraparken som kläckte idén i våras.

– Vi är en anläggning med stor bredd, kultur och musik är en del av Moraparkens koncept, säger Anneli Persson.

Medverkande konstnärer på den här första utställningen är Massud Farhang, Mora, Kjell Jansson, Mora, Brita Holvid Fastlund, Mora, Bernd Janusch, Mora, Anders Ståhl, Leksand, Anne Blijdenstein, Leksand, Wolfgang Cöllen, Rättvik, Siv Åsenlund, Orsa, Ulla Berg, Älvdalen och Lena Karlén, Leksand.

Bernd Janusch ser det här arrangemanget som starten på någonting nytt.

– Vi provar oss fram, säger han och hoppas att utställningen och konserten ska locka många besökare till Moraparken.

Vid vernissagen fredagen den 14 september spelar Åsa Hoffner och Imola Mokos, flöjt och cello. I konserten på lördag kväll framför Norénkvartetten musik av Alexandre Borodin och Claude Debussy. Norénkvartetten är musikerna i Dalasinfoniettan Johannes Paulsson, Staffan Eriksson, Anders Norén och Tomas Blanch.

– Jag tror nog att konsten och musiken ska ge besökarna något extra till själen, säger Bernd Janusch.