Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Morabacken William Pethrus avstängd i fem matcher

Mora IK har redan backbrist.
Nu tvingas laget även klara sig utan William Pethrus i de närmaste fem matcherna.
Han är avstängd efter en tackling mot huvudet på en AIK-spelare i samband med onsdagens match.

Det var i den tredje perioden som Pethrus delade ut en tackling mot AIK:s Oscar Steen. Förseelsen renderade inte i någon utvisning men efter en anmälan från domaren David Bergman har disciplinnämnden beslutat att stänga av Pethrus i fem matcher.

"Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Nämnden finner det utrett att William Pethrus utdelat en tackling mot huvudet på motspelaren. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer: Tacklingen sker från ”blind side”, tacklingen utdelas med en uppåtriktade kraft mot huvudet och tacklingen innebär stor risk för skada."

– Ett tufft beslut. Mer än så vill jag inte kommentera det. säger Moratränaren Jeremy Colliton.

Sedan tidigare har Mora IK backarna Nathan Deck och Patrik Eklund på skadelistan och mot AIK saknades även Erlend Lesund. Trion saknas även i lördagens match hemma mot Södertälje.

Klubben har lånat in Matias Lassen från Leksand under oktober månad och Colliton är öppen för fler lån,

– Vi är tunna på backsidan och det klart att vi tittar på olika lösningar, både kort- och långsiktiga.

Kan det bli aktuellt med en värvning?

– Ja.

Vitryssen Andrei Kravchenko tränar med Mora, men är inte aktuell för spel.

– Han är här på try-out, men inte tillgänglig för spel. Om vi bestämmer oss för att använda honom, så måste vi fixa arbetstillstånd och då tar det några dagar, säger Colliton.

William Pethrus är avstängd under perioden 13-28 oktober och är åter spelklar till hemmamatchen mot Timrå den 1 november.

Kan det bli aktuellt med en junior som sjundeback mot Södertälje?

– Ja, det är inte omöjligt, men juniorlaget spelar både fredag och lördag, säger Colliton.

– Vi är tunna, men kommer att ställa upp med tillräckligt bra lag för att ha chansen att vinna mot Södertälje.

Vad blir viktigast?

– Vi har varit starka hemma och kan förhoppningsvis fortsätta att vara det. Om vi håller uppe farten så är det svårt för motståndaren att vinna i den här rinken, säger Colliton.

Har du bra koll på Södertälje?

– Ja, det är ett strukturerat lag som bland annat har ett utmärkt powerplay, så vi måste sikta på att spela fem mot fem så mycket som möjligt.