Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Morabacken Filip Halvordsson stängs av i fem matcher efter matchen mot BIK Karlskoga

Han fick sitta två minuter på utvisningsbänken för charging då.
Nu, en knapp vecka senare, har disciplinnämnden beslutat att stänga av Filip Halvordsson i fem matcher på grund av en huvudtackling på Carl Berglund.

Det var i fredags, mellan BIK Karlskoga och Mora, som tacklingen skedde. Efter en situation i Karlskogas zon ska Filip Halvordsson tacklat Carl Berglund bryskt och senare utvisats två minuter för charging.

Efter videogranskning gjordes en anmälan till disciplinnämnden som nu beslutat att stänga av Morabacken i fem matcher. Något som innebär att Halvordsson inte kommer vara tillgänglig för match innan 16 november. Dessutom ska han betala en böter på 2300 kronor.

"Jag ser att Berglund fårpucken och kliver upp för att markera min närvaro i situationen och tvingahonom att spela pucken. Min fart är inte hög och kraften i tacklingen är intestor. Min intention var inte att träffa honom i huvudet.", säger Halvordsson i disciplinnämnndens dom.

LÄS MER: Colliton efter förlusten mot BIK: "Svårt att vinna när man ger bort det för enkelt"

LÄS MER: Matias Lassen stannar i Mora ytterligare en månad: "Bra för samtliga inblandade parter"