Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zornmuseets monter krossad

/
  • Sönderslagen. Glasmontern med reklam för Zornmuseet slogs sönder natten till lördgen och inehållet försvann.

Annons

Den ramade reproduktion ur Anders Zorns samlingar som prydde montern vid tillfället togs om hand av Morapolisen innan den hann försvinna.

Skadegörelse har också drabbat kommunens planteringslådor på gågatan. Ur tre lådor har blomplantor rivits upp och bland annat kastats på fyra bilar.

Dessutom har ett 20-tal cyklar i ett ställ blivit omkullvräkta.

Polisen har haft ett par fyllerister finkade under helgen i samband med restaurangbesök. En aggressiv person fick sova ruset av sig under morgontimmarna, medan den andre släpptes tämligen omgående, sedan han hade lugnat ner sig.

En ung flicka uppförde sig olämpligt på kyrkogården i centrum. Hennes uppförande uppmärksammades av ordningsvakter vid Vita Björnparken, som tillkallade polis eftersom hon var mycket aggressiv.

Vid polisens ankomst lugnade hon ner sig och slipper påföljd.

Fyra poliser, personal från socialkontoret och vuxna på stan höll koll på skolavslutningsfirandet vid badet i Kråkberg.

Ingen behövde omhändertas, däremot förverkade myndighetspersonerna en stor mängd alkohol av allehanda slag.

Två män råkade i gräl på kajen i Mora under natten till söndagen. Det hela slutade med att en av männen polisanmäldes för misshandel, olaga hot och förolämpning.

Den anmälde kommer att höras om händelsen.

Polisen har ägnat sig åt kontroller av fordon och förare under helgen. Ingen misstänkt rattfyllerist påträffades blev det 80-tal som har fått blåsa. Däremot utdelades fyra ordningsbot för brister på fordonen.

Mer läsning

Annons