Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veteraner lämnar Noretskolan

/
  • Noret-veteraner. Massud Farhang, Rigmor Björkman samt Kerstin och Björn Holback avtackades vid Noretskolans läsårsavslutning på fredagen. Alla fyra tillhör nu pensionärernas skara.

Annons

Det var bildläraren Massud Farhang som 1978, då skolbygget hade startat var med och bestämde bland annat färgsättning på skolkomplexet. När skolan sedan öppnades höstterminen 1979 tog han plats som lärare och på den vägen har det varit ända fram till den 15 juni 2007 då han av rektor Lotta Hedman fick ta emot blomster och en gåva enär han blir pensionär.

Massuds råd till lärarkollegorna som fortsätter är att de ska arbeta i team, hjälpa och stötta varandra. Dessutom fick de rådet att promenera istället för att springa i korridorerna.

Makarna Björn och Kerstin Holback tillhör numera också pensionärernas skara. Björn har enligt Lotta Hedman varit en schemaläggare av rang och Kerstin har undervisat i biologi och matematik. Hon har även arbetat med planeringsfrågor vid skolan. Precis som Massud Farhang har Björn och Kerstin Holback varit aktiva vid nya Noretskolan så länge den funnits. Blomster och gåvor utdelades av Lotta Hedman och det

fick även den fjärde pensionären som avtackades, Rigmor Björkman, textillärare som funnits i Noretskolan under tio år, men dessutom har hon gästspelat i alla övriga textilsalar i Moraskolorna. Hon har även en bakgrund som textillärare i Indien.

Mer läsning

Annons