Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad tycker Moraborna om centrum?

Mora kommun har inlett ett arbete med syfte att utveckla centrum. Syftet är att stärka centrala Moras roll som en attraktiv bostadsort med ett levande handelscentrum.

Annons

Ansvariga för arbetet med centrumutvecklingsplaneringen är Stadsbyggnadsförvaltningen och stadsarkitekt Tommy Ek. I arbetet deltar, utöver kommunen band andra Trafikverket, fastighetsägare, köpmän och föreningar som gemensamt arbetar fram en strategi för att utveckla tätorten och som ska utgöra ett underlag för en fördjupad översiktsplan för Mora tätort.

– Vi vill vara ett tilltalande besöksmål i regionen med en väl fungerande trafikstruktur för olika trafikslag, säger kommunstrateg Owe Hållmarker.

Han berättar att för att få ytterligare underlag i planeringsprocessen tänker kommunen använda Morapanelen.

– Morapanelen består i dagsläget av cirka 160 Morabor, som anmält intresse att svara på enkäter i samhällsfrågor. Det här är fjärde gången panelen får en enkät. De tidigare frågorna har berört den stora Dalahästens placering i Mora, kommunens webbplats mora.se och trygghetsfrågor. Det är alltså nu dags för en enkät kring centrumutveckling och frågorna berör utnyttjande av parker, trafikfrågor, nya användningsområden av vissa centrala ytor med mera. Det kommer eventuellt fler frågor kring centrumutvecklingen till panelen.

– Vi vill gärna att fler Morabor går med i Morapanelen och hjälper oss med beslutsunderlag i samhällsfrågor. Man blir medlem genom att gå in på kommunens webbplats mora.se och från första sidan gå till "Påverka din kommun". Där finns uppgifter om Morapanelen och anmälningsmöjligheter, förklarar Owe Hållmarker

Mer läsning

Annons