Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unikt tvillingpar i 83:e Vasaloppet

/
  • Vasaloppsfamilj. Tvillingparet Åke och Kennet Blomgren laddade dagarna före Vasaloppet i Jernbergsbyn i Limedsforsen. På bilden Marlene Blomgren, Erik Blomgren, Åke Blomgren, Kennet Blomgren och Nils Svensson som alla åkte söndagens Vasalopp.
  • Unikt tvillingpar. Tvilliingparet Åke Blomgren, 66 och Kennet Blomgren, 66 från Rydaholm jubilerade i Vasaloppet på söndagen då de åkte sitt 40:e Vasalopp. Ett tvillingpar som åkt 40 Vasalopp tillsammans är unikt i Vasaloppets historia.

Annons

- Vi har alltid gillat skidåkning och Vasaloppet framförallt och brukar också ladda upp dagarna innan i området. Och den här gången liksom förra året har vi bott i Limedsforsen i stugbyn vid Sixten Jernberg säger Åke och Kennet då vi träffar de jubilerande Vasalöparna i Lima på lördagen.

Och på söndagsmorgonen var tvillingparet Åke och Kennet i god tid i Berga by i Trastrand och stod längst fram i femte ledet. Åke Blomgren med startnummer 19046 och tvillingbrodern Kennet med startnumret 19045.

- Men redan halv tre gick vi upp och åt frukost för att komma i god tid till startplatsen. Vi vet att det gäller att man skall vara ute i tid för att slippa alla köer säger Åke Blomgren.

När tvillingparet blickar tillbaka var nog 1989 ett av de tyngsta Vasaloppen. Ett annat år var det ruskigt kallt minus 34 grader vid starten.

- Den gången minns vi att det var tufft innan starten. Men i var det bra temperatur och man behövde inte frysa säger Kennet och Åke då de värmer upp halvtimmen före start.

Tvillingparet Åke och Kennet från Rydaholm är inte ensamma i familjen att åka. Marlene Blomgren dotter till Kennet åkte på söndagen sitt 8:e Vasalopp och hon har åkt Tjejvasan tio gånger och hennes pojkvän Nils Svensson har åkt Öppet Spår en gång och gjorde på söndagen sitt första Vasalopp. Åke Blomgrens son Erik Blomgren åkte på söndagen Vasaloppet för andra gången.

Så man kan utan vidare påstå att familjen Blomgren och tvillingarna Åke och Kennet i allra högsta grad har Vasaloppet i blodet och under samtliga 40 Vasalopp har man tävlat för sin hemmaförening Rydaholms GOIF.

Mer läsning

Annons