Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Undersköterskor tvingas söka om sina tjänster

/
  • 20 undersköterskor på Saxnäs har fått reda på att de måste söka om sina egna jobb för att få vara kvar.

Ett 20-tal undersköterskor på Stenuddens äldreboende vid Saxnäs tvingas söka om sina gamla jobb. Oron är utbredd bland personalen och många befarar att ett syfte med åtgärden är att "sålla ut" obekväma anställda.

Annons

Tidningen har pratat med några av de anställda på Stenudden. De berättar att många arbetskamrater har magkatarr, de mår dåligt, sover illa och gråter på arbetsplatsen.

– Vi vill inte gå ut med detaljer i tidningen i det här läget, men det är mycket, mycket jobbigt, säger en av dem.

Bakgrunden till misstämningen ska vara en utbildning som personalen gått nyligen. Ett av målen med utbildningen var att skapa en gemensam "spelplan" som alla känner till och arbetar efter.

Det målet ska tydligen inte ha infriats, enligt förvaltningsledningen.

I stället skrev ledningen till anhöriga och berättade att det var saker på gång för Stenuddens personal och att det kan bli oroligt ett tag.

– Vi fick höra allt via anhöriga. Informationen till oss var en lapp på bordet med uppmaning att söka om våra tjänster. Ledningen har agerat under all kritik, säger en anställd som tidningen varit i kontakt med.

– Vi vet inte vad vi har gjort för fel, men har fått klart för oss att vi i stort sett varit besvärliga sedan 2008. Vi tycker att vi gör allt för att våra boende ska ha det bra och känna sig trygga.

Tidningens källa tror inte att alla kommer att söka sina tjänster.

– Vissa kommer att söka, andra kommer att ta chansen att söka sig bort. Och man kan ju fråga sig vad det blir för trygghet för de boende om alla slutar.

Personalen har tidigare tillhört Kommunals avdelning i Mora, men har bytt till Nedre Norrlands fackförening.

– Kommunal i Mora sitter i knäet på socialförvaltningen och bryr sig inte om oss på något sätt. Vi är många som lämnat kommunal och fler kommer det att bli.

Personalen och arbetsledningen ska diskutera den akuta situationen vid en APT (arbetsplatsträff) i dag, måndag.

Tidningen har förgäves sökt äldreomsorgschefen Annika Lückner och socialchefen Gunnel Gyllander.

Mer läsning

Annons