Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Tvingas sälja på grund av vägverket"

/
  • Plågade av lastbilar. Campingsäsongen har börjat i Johannisholm och Paulien och Peter har inte lyckats beveka Vägverket att ordna ny rastplats för tunga fordon. Nu kommer de att sälja anläggningen.

Annons

Tidningen berättade för en dryg månad sedan om den kommunikation Johannisholms Camping & Outdoor, som bolaget heter, haft med Vägverket. Peter och Paulien säger att parkeringsplatsen utanför campingplatsen ligger på deras mark och Vägverket har ingen nyttjanderätt av marken.

Då kontrade vägverkets Kjell Nyman med att verket hade vägrätt och därmed full rätt att hålla parkeringsytan tillgänglig för tung trafik.

Kjell Nyman förklarade också att åkarkåren kritiserat Vägverket för att det tidigare infört begränsningar för tung trafik att rasta i Johannisholm. Först kommer krav om att chaufförerna ska ta rast efter vissa körpass, sedan stängs tillgängliga rastplatser, hette det i kritiken.

På den här vägen är det nu och det har gått så långt att det händer att den tunga trafik som kör värdshus förbi i Johannisholm, alltså inte är i behov av rast, signalerar ljudligt vid passagen av campingplatsen i en form av missnöjesyttring mot Peter och Paulien.

- Eftersom vi inte kommer någon vart med de här problemen har vi inget annat val än att sälja. Det känns jättetråkigt när vi lyckats bygga upp en bra verksamhet och verkligen trivs i det här området. Men när vi redan tappat en av de större researrangörerna och förmodar att fler gäster försvinner på grund av lastfordon som väsnas på nätterna känns allting hopplöst, säger Paulien van Bruggen.

Arrendatorerna av värdshuset, som Peter och Paulien också äger, är uppsagda från kommande årsskifte.

Mer läsning

Annons